Tessara introduceert nieuwe producten in verschillende landen

Tessara heeft al meerdere keren op de Asia Fruit Logistics beurs gestaan en heeft zin in de komende vakbeurs in Bangkok. "We introduceren onze nieuwe producten in verschillende landen en de AFL is een perfect platform om dit te blijven doen. Bovendien is het een driedaags evenement waar we onze waardevolle eindgebruikers, klanten en vrienden van over de hele wereld kunnen spreken en nieuwe kunnen ontmoeten," zegt Gill Ambler, Sales and Technical Manager in Australië.

Tessara produceert zwaveldioxide gelamineerde vellen (zwavelkussens). Het bedrijf is gespecialiseerd in de wetenschap van versheid door oplossingen te bieden om na de oogst de houdbaarheid van de waardevolle verse producten te maximaliseren om voedselverspilling tot een minimum te beperken."We zijn er trots op 2 nieuwe producten te kunnen introduceren op de AFL in Bangkok. Een volledig recyclebaar zwavelkussen voor druiven, Uvays Vivo genaamd en Berrisys, voor de blauwe bessensector, een product dat de houdbaarheid van blauwe bessen tijdens opslag en transport verlengt. Beide producten zijn beschikbaar en worden gebruikt in Zuid-Afrika en het VK; Turkije en Georgië zullen snel volgen. In Australië is de APVMA-registratie voor Berrisys in behandeling, naar verwachting zal die in december 2022 gegeven worden. We wachten met spanning op deze goedkeuring, zodat we de Australische industrie kunnen helpen bij hun export en mogelijkheden op de binnenlandse markt."

De productiefaciliteit van Tessara is BRC-geaccrediteerd met een AA-rating en is 24/7 in bedrijf, 7 dagen per week. Ze hebben ca. 200 mensen in dienst, inclusief vertegenwoordigers en agenten in de belangrijkste markten in Azië, Afrika, Europa, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Tessara biedt een innovatief assortiment producten die de houdbaarheid tijdens opslag en transport na de oogst verlengen."Onze zwaveldioxide gelamineerde vellen zijn wetenschappelijk ontworpen voor afzonderlijke gewassen: druiven, blauwe bessen, frambozen, bramen en snijbloemen. Al onze producten zijn bedoeld voor gebruik na de oogst: ze steriliseren het fruit en vernietigen schimmelziekten, vooral Botrytis cinerea, een veel voorkomende oorzaak van rotting na de oogst in de opslag. Onze focus ligt op het langer vers houden van verse producten."

"Een klein verandering in het systeem na de oogst kan de houdbaarheid van uw waardevolle gewassen aanzienlijk beïnvloeden. We bespreken graag uw totale aanpak na de oogst om de houdbaarheid te maximaliseren."

CEO Jaco Smit is te vinden bij het team van Tessara, stand E-54. 

Voor meer informatie:
Gill Ambler
Tessara
gilla@tessara.co.za
Tel: +61 417106130


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.