Ethiopië keurt proeven met genetisch gemodificeerde aardappelen goed

Ethiopië heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van observatieveldproeven met genetisch gemodificeerde aardappelen die naar verluidt resistent zijn tegen bacterievuur, een stap die wordt gezien als een verder teken van de groeiende omarming door het land van de omstreden genetische modificatietechnologie.

De goedkeuring van de Ethiopische autoriteit voor milieubescherming weken geleden geeft het Ethiopisch instituut voor landbouwkundig onderzoek (EIAR) toestemming om de aardappelen te poten in een beperkt proefgebied.

De Ethiopische dereguleringsplannen rond GGO-gewassen zijn gericht op genbewerking, een vorm van genetische modificatie die in de landen van de Europese Unie sterk aan banden is gelegd. Het GM-aardappelproject is in Afrika echter gepusht door het United States Agency for International Development (USAID) en het International Potato Center (CIP). Het CIP is het onderzoekscentrum binnen de Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR), dat onder meer Afrikaanse landen moet helpen bij de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde aardappelen. Ethiopië, Uganda en Rwanda zijn al lid geworden van het CIP.

Bron: ethiopiaobserver.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.