Altena Potatoes maakt digitaliseringsslag

"Met de grove Agria's hebben we in een paar jaar tijd een mooi klantenbestand opgebouwd op de exportmarkt"

Tholen - Vijf jaar terug verhuisde Altena Potatoes vanuit Wijk en Aalburg naar Veen in het pand van de voormalige fruithandel Timmermans. "De verhuizing is het beste wat ons is overkomen. In het oude pand hadden we tijd en plek tekort, het werd tijd voor een nieuwe stap. Op de Veensesteeg draaien we binnen een jaar een dubbele productie en hebben we alle faciliteiten om het bedrijf verder klaar te krijgen voor de toekomst", vertelt Eddy Schouten. Eind 2021 nam Eddy van zijn oom Joop Schouten de aandelen over. Vanaf medio 2022 is Joop met pensioen gegaan. Nu vormt hij samen met zijn vader Kees Schouten de directie over het bedrijf.


Nathalie en Eddy Schouten en Johan Mans

De inkoopfunctie die Joop vervulde is binnen de eigen gelederen opgevuld door Johan Mans. Voor de telers is Johan geen onbekende, zijn vader werkt al ruim 30 jaar als chauffeur voor Altena en zelf was Johan ook de laatste vier jaar als chauffeur bij de Veense aardappelgroothandel actief. "Bij al die boeren kom ik al jaren op het bedrijf, dat helpt natuurlijk wel om erin te rollen. Alleen ga je nu met een ander doel naar hen toe. Ik ben erg blij met de kans die ik gekregen heb om Joop op te volgen. Het is gelijk een spannend jaar. De aardappelen zijn goed aan de prijs, maar de boeren zijn ook afwachtend. Heel de markt is toch een beetje zoekende waar de prijs heen gaat."

"Qua afzet zijn de vooruitzichten dit jaar gunstig", beaamt Eddy. "Door de droogte zijn er overal in Europa tekorten. Ook in Nederland liggen de opbrengsten lager, maar het valt me niet tegen hoeveel aardappelen er weggaan. Ook de overgang van het oude naar het nieuwe seizoen is erg soepel verlopen. Dit ook mede omdat wij altijd al vroeg de nieuwe Malta’s hebben, een specialiteit die Altena Potatoes al jarenlang in samenwerking met onder andere Quality Fruits Malta importeert. De volumes lagen afgelopen seizoen wat lager, maar de afzet verliep erg goed. Klanten weten ons voor deze primeurs altijd weer te vinden."

Sinds Altena Potatoes verhuisd is naar Veen, heeft het bedrijf ook de exportactiviteiten verder uitgebreid. "We zijn inmiddels blij met de exportlijnen die we naast onze bestaande lijnen hebben lopen. De grovere Agria is ons paradepaardje. Veel van onze klanten kunnen we met dit ras goed bedienen. Ook zijn we sterk in tafelaardappelen en grillaardappelen. Het is mooi om te zien hoe onze aardappels in het buitenland worden opgepakt. Klanten geven aan dat wij door het hele jaar de beste kwaliteit bieden", vertelt Eddy.

Agria's van Altena

De toekomst van Altena Potatoes ziet Schouten zonnig in. Samen met zijn vrouw Nathalie zet Eddy zich volop in om een digitaliseringsslag door te voeren. "Werkelijk alles gebeurde hier nog op papier. Dat ging ook goed, maar het kan veel efficiënter. Gelukkig hebben we een jong en enthousiast team dat graag in deze ontwikkelingen mee wil. Toekomstplannen genoeg, hier gaan we ons de komende tijd verder op oriënteren!" 

Voor meer informatie:
Eddy Schouten
Altena Potatoes
Tel: +31 (0) 416 691241
Mobiel: +31 (0) 612 25 07 65
eddy@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.