Eerste Costa Ricaanse ananas by air op Israëlische markt

De eerste Costa Ricaanse ananasexport naar Israël is vorige week per vliegtuig aangekomen. "We zijn enthousiast over de aankomst van onze eerste lading ananas op Israëlische bodem. We willen een nieuwe consumentenmarkt uitbouwen voor onze ananas van Costa Rica", zegt Abel Chaves Trigueros, voorzitter van de Nationale Kamer van Telers en Exporteurs van Ananas van Costa Rica (Canapep). 

"Met grote tevredenheid en vreugde kondigen we aan dat onze ananas in uitstekende staat is aangekomen in Tel Aviv, Israël", zegt Alfredo Volio, voorzitter en CEO van Upala Agrícola. "We zijn het eerste Costa Ricaanse bedrijf dat de nodige certificaten behaalde om ananas rechtstreeks naar Israël te kunnen exporteren. Met uitstekende teeltomstandigheden, traceerbaarheidsgaranties en een controle over alle productieprocessen maken we opnieuw het verschil."

Chaves Trigueros prees de inspanningen van de Costa Ricaanse minister van Buitenlandse Handel, Manuel Tovar Rivera, en van de Israëlische landbouwautoriteiten, die samen de aankomst van Costa Ricaanse ananas in Israël mogelijk hebben gemaakt.

"Met de steun van het ministerie van Landbouw, de Fytosanitaire Dienst, Canapep en de Handelspromotiedienst worden er meer kansen gecreëerd voor onze gemeenschappen en het land in het algemeen. Door heel zorgvuldig te werk te gaan in alle productieprocessen loopt Upala Agrícola voorop in de teelt en export van ananas."

"Canapep feliciteert de Costa Ricaanse teler en exporteur Upala Agrícola als modelbedrijf in de teelt en export van ananas. Het was destijds ook een pionier met de eerste verladingen van ananas naar China."


Vertegenwoordigers van de Israëlische en Costa Ricaanse overheid ontvangen de eerste ananas.

"Wat we ooit als een droom zagen, is nu realiteit", zegt de voorzitter van Canapep. "Onze erkenning gaat naar alle partijen die in de export betrokken zijn omdat ze samen met het ministerie van Landbouw en de Fytosanitaire Dienst vele maanden aan dit project hebben gewerkt. Toch wil ik hier ook de klemtoon leggen op het werk van Upala Agrícola, dat ondanks de vele uitdagingen altijd geloofde in de goede afloop van dit initiatief. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat. We hebben weer een nieuwe markt aangeboord." 

Volio zegt dat het voor Upala Agrícola nog te vroeg is om in te gaan op de marktprijzen in Israël. Eerst wil het bedrijf zich concentreren op voet aan de grond zetten in Israël en de nieuwe markt stapsgewijs uitbouwen.

"De prijzenkwestie is een zaak die we voorlopig liever niet vermelden. Het belangrijkste is om met onze ananas Israël te bereiken. We willen het verschil maken met onze specifieke kenmerken, zodat de handel voor vele jaren vertrokken is. De groei zal afhangen van de ontvangst van ons fruit op de Israëlische markt. We hopen aan alle eisen te voldoen, maar vooral de consument te voorzien van ons fruit dat opvalt door zijn ongeëvenaarde smaak, enorme zoetheid en intens gele kleur. Het is een product dat met hoge kwaliteitsnormen wordt geteeld en het bereikt al vele jaren de internationale markt."

Voor meer informatie:
Luis Alberto Vasquez Ovares
Upala Agrícola
Tel: +506 2480-0100 (Costa Rica)
lvasquez@upalagricola.com 
www.facebook.com/UpalaAgricola 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven