Grupo Alcoaxarquía opent dochteronderneming in Spaanse Levante

Verbetering dienstverlening door het rijpen en verpakken van avocado's in Valencia

De Spaanse groep Alcoaxarquía uit de provincie Málaga heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht, Alcoaxarquía Levante, in de Valenciaanse gemeente Sollana. Met deze strategische beslissing versterkt de groep zijn productie- en logistieke capaciteit. De nabijheid van de havens van Valencia, Sagunto en Castellón zijn bepalende factoren geweest in de haalbaarheidsstudie van dit project. 

Van links naar rechts: Juan Becerra (algemeen directeur van Grupo Alcoaxarquía), José Antonio Alconchel (voorzitter van Grupo Alcoaxarquía) en Juan Vicente Adrián van het bedrijf Constantino Adrián

"Door de avocado's in Valencia te ontvangen, te rijpen en te verpakken kunnen we de service aan onze klanten verbeteren, gezien de vele commerciële kantoren van grote supermarktketens in de streek", zegt José Antonio Alconchel, voorzitter van de groep.

Het verwerkingsbedrijf is het resultaat van een huurovereenkomst van 25 jaar met de firma Constantino Adrián, eigenaar van deze faciliteit van 2.500 m², die zal worden uitgebreid tot 3.500 m². Alcoaxarquía werkt al aan het ontwerp en de uitrusting van deze faciliteit, die in de eerste fase een productiecapaciteit van 1 miljoen kilo per maand en in de tweede fase 2 miljoen per maand zal hebben. Het zal beschikken over koel- en rijpkamers om de avocadolijn van de groep te versterken.

José Antonio Alconchel, voorzitter van de groep: "Nu wij in Valencia over de capaciteit beschikken om avocado's te ontvangen, te rijpen en te verpakken, kunnen wij de uiteindelijke service aan onze klanten verbeteren, gezien de concentratie van de verschillende verkoopkantoren van grote ketens."

Het avocado-areaal in de Valenciaanse Gemeenschap is de afgelopen jaren gegroeid en de verwachting is dan ook dat de teelt van rassen zoals Hass en Lamb Hass zal blijven toenemen. "Met de Valenciaanse oogst kunnen we het Spaanse seizoen dat plaatsvindt in de Andalusische provincies Málaga, Granada, Huelva en Cádiz verlengen. En wanneer de lokale oogst is afgelopen, kunnen we fruit van het zuidelijk halfrond ontvangen, zowel van Peru, waar we onze dochteronderneming Alcoaxarquia Peru hebben, of van Mexico, waar we overeenkomsten hebben gesloten met telers", zegt José Antonio Alconchel.


Ligging van de nieuwe faciliteiten van Alcoaxarquía Levante in de gemeente Sollana (Valencia) 

Trouw aan de bedrijfsvisie zet Alcoaxarquía ook in op lokale teelt door middel van exploitatieovereenkomsten met telers in Valencia en eigen percelen.

"Ons technisch team geeft teeltadvies en ons R&D-team zorgt voor controlemethodes, onder meer van het sapgehalte van het fruit. We optimaliseren immers steeds het rijpingsproces volgens de eisen van onze klanten door de teelttechnieken af te stemmen op de daaropvolgende voorrijping van de avocado. Dit alles stelt ons ook in staat om onze productieprocessen duurzaam te maken om op korte termijn onze CO2-voetafdruk te kunnen verkleinen. Ons doel is duurzame, lekkere, gezonde en maatschappelijk verantwoorde producten aan onze klanten aan te kunnen bieden", besluit José Antonio Alconchel.

Voor meer informatie:
José Antonio Alconchel
Alcoaxarquía Levante
Zona Industrial Els Olivarons
C/ Holanda n.º 3
46430 Sollana (Valencia) - Spanje       
joseantonio@alcoaxarquia.es
www.alcoaxarquia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven