Nautilus brengt "Tatorade Sports Milk" uit; een melkdrank op basis van aardappelen

Richard H. Davis, President en CEO van Beverage Marketing USA en Nautilus Mineral Waters of America, verklaart dat zijn bedrijf van plan is een "Tatorade" lijn van op aardappelen gebaseerde melkdranken te produceren en op de markt te brengen.

De nieuwe probiotische, elektrolytrijke sportdranken worden gemaakt van het sap van rauwe, in Idaho geteelde aardappelen. Idaho-aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen die het lichaam ten goede komen en het belangrijkste is catalase, het natuurlijk voorkomende enzym in aardappelen dat atletische prestaties helpt te stimuleren. Tatorade is een verfrissende en verkwikkende elektrolytrijke sportmelk die wordt gebotteld door een familiebedrijf dat USDA-gecertificeerde biologische rauwe melk levert in de buurt van Moscow, Idaho.

"De natuurlijke aardappelenzymen in Tatorade Sports Milk werken als een superkatalysator voor de omzetting van waterstofperoxide in water en zuurstof. De van rauw aardappelsap afgeleide catalase is een bijzonder efficiënt enzym," aldus Davis. "Catalase heeft een van de hoogste omloopsnelheden van alle bekende enzymen; zo'n 40.000.000 moleculen per seconde. Deze hoge omloopsnelheid toont het belang aan van het vermogen van het enzym om waterstofperoxide te ontgiften en de vorming van koolzuurbellen in het bloed te voorkomen, waardoor de atletische prestaties worden verlengd. Catalase is ook wat alcohol in de hersenen metaboliseert, de stof die uit deze reacties voortkomt is acetaldehyde. Het is betrokken bij veel van de gedragsveranderingen die typisch gepaard gaan met overmatig alcoholgebruik, zodat inname van catalase kan helpen bij het verminderen van hypoglykemische verlangens naar alcohol die van nature in de hersenen voorkomen," voegt Davis toe. 

Een studie met gelijkaardige bevindingen, getiteld: "Inname van aardappelen is even doeltreffend als koolhydraatgels ter ondersteuning van langdurige fietsprestaties" werd gepubliceerd in het Journal of Applied Physiology. Voor de studie rekruteerden de onderzoekers 12 deelnemers, die allemaal toegewijd waren aan hun sport en gemiddeld 267 kilometer per week op hun fiets aflegden. Alle deelnemers hadden jarenlang in hun sport getraind; om zich voor de proeven te kwalificeren moesten de fietsers een specifieke drempel voor aërobe fitheid bereiken en een fietsuitdaging van 120 minuten voltooien, gevolgd door een tijdrit.

De deelnemers werd gevraagd om willekeurig een van deze drie dingen te doen tijdens de oefening: alleen water drinken, een in de handel verkrijgbare koolhydraatgel consumeren, of een equivalente hoeveelheid koolhydraten verkregen uit aardappelen. Het onderzoek toonde aan dat de inname van aardappelen tijdens langdurig fietsen even effectief is als koolhydraatgels om de trainingsprestaties van getrainde atleten te ondersteunen.

Bovendien kan catalase helpen voorkomen dat je haar grijs wordt. Recente wetenschappelijke studies wijzen uit dat een laag catalasegehalte een factor zou kunnen zijn in het grijs worden. Een andere manier om grijze haren te voorkomen is het verminderen van stress, waardoor de hoeveelheid waterstofperoxide in het lichaam toeneemt.

Voor meer informatie:
https://www.idahopotato.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven