Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ASN Potato verdubbelt capaciteit met twee nieuwe aardappelschillijnen

"Vraag naar verse friet neemt een vlucht"

Tholen - Twee jaar geleden werd ASN Dronten overgenomen door ASN Potato van Anton Riezebos en compagnon Aard Robaard. Inmiddels heeft het aardappelschilbedrijf een flinke groei doorgemaakt. Eerder dit jaar werd de capaciteit verdubbeld met een tweetal nieuwe schillijnen.

Het aardappelschilbedrijf zit met zusterbedrijf Polder Potato onder één dak. "Voor ons is dat een groot voordeel. Polder Potato koopt de aardappelen grotendeels hier in de polder in en heeft rechtstreeks contact met de teler, waardoor de footprint tot een minimum wordt gereduceerd. Zij sorteren de aardappelen in de door ons gewenste hoeveelheid en wij verwerken de aardappelen in tal van koudgeschilde producten. Polder Potato bouwt momenteel een nieuwe bewaring op het terrein met een geconditioneerde opslag van 4.000 ton in kisten, zodat het jaarrond aardappelen van topkwaliteit kan leveren voor onder meer ASN Potato", vertelt Anton Riezebos.

Nieuwe schillijnen
Finis leverde opnieuw de nieuwe schillijnen zonder schrappers, waarbij schijven de aardappelen met precisie schillen, waarbij er geen Carborundum vrij kan komen bij het schrappen. "We zijn er erg tevreden over. Het resulteert in een mooier eindproduct en bovendien zijn de lijnen erg onderhoudsvriendelijk", aldus Anton. "Bovendien behouden de aardappelen dankzij dit unieke schilsysteem hun smaak beter, blijven de vitamines en mineralen optimaal bewaard, hebben ze een mooiere kleur, zijn ze langer houdbaar en is de milieubelasting lager door minder watergebruik tijdens het proces."

Het assortiment van ASN Potato is breed. "We leveren geschild en ongeschild, in blokjes, schijven, frieten, kwarten, halve of hele aardappelen, verpakt of onverpakt. We leveren een vers en authentiek product van de hoogste kwaliteit. Zo zien we dat de laatste jaren de vraag naar verse friet met of zonder schil in allerlei soorten en maten een flinke vlucht neemt. We hebben daarom onlangs geïnvesteerd in een vacuümeerlijn voor het verpakken van friet, waarbij we geen toevoegingsmiddelen gebruiken. We testen iedere partij om de klant een zo constant mogelijk product te leveren."

ASN Potato richt zich bij de afzet op de Nederlandse markt. "We leveren veel aan maaltijdfabrikanten, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en ook horeca. We hebben de strategische beslissing genomen om de supermarkten niet te beleveren. Juist in die hele markt daaromheen valt er voor ons nog genoeg groei te behalen. Zo zien we dat ook de belevering aan groentespeciaalzaken groeit. Vroeger hadden veel groentezaken hun eigen schrappotje. Door krapte aan personeel neemt de vraag naar convenienceproduct toe en daar kunnen wij met onze halve tafelaardappelen perfect in voorzien."

"Ook staan er best wat nieuwe maaltijdenleveranciers op. En of die nu klein of groot zijn, ze hebben allemaal aardappelen nodig! Via Postuma AGF leveren we aan groentespeciaalzaken, boerderijwinkels, op de markt en daarnaast ook veel foodservice en horecagroothandels, waar de producten van ASN gretig aftrek vinden door combinatie van gemak en kwaliteit."

Van vijf kilo tot vijf ton
"Postuma AGF verzorgt voor ons de logistiek en dat is een gouden keuze gebleken. Zij komen namelijk dagelijks in elke hoek van Nederland. Dankzij dit fijnmazige logistieke netwerk kunnen we de klanten die voor 9.00 uur bestellen de volgende dag tussen 3 en 9.00 uur leveren", vertelt Anton enthousiast. "We zijn voor geen klant te klein of te groot. We krijgen bestellingen van vijf kilo tot vijf ton en behandelen die met dezelfde zorg, of ze nu als bonken, schijven, frieten, krieltjes of blokjes ons pand verlaten."

"Doordat we de aardappelen voor 95% uit de polder betrekken, kunnen we onze transportkilometers beperken en gaan er zoveel mogelijk lokaal geteelde aardappelen door het bedrijf. Dit jaar is de beschikbaarheid van de grondstoffen wel uitdagend, maar omdat we goede afspraken hebben gemaakt met onze telers, gaat het ons wel lukken om het einde van het seizoen te halen", besluit Anton.

Voor meer informatie:
Anton Riezebos
ASN Potato
Oudebosweg 14
8251 RD Dronten
T 0321 – 33 62 72
[email protected]
www.asnpotato.nl