Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toon Steijaert, ZVL Friet:

"Na uitbreiding van onze productie van verse voorgebakken friet op zoek naar logistieke partner"

Tholen- Vier jaar geleden maakte de telersfamilie Steijaert van de nood (corona) een deugd door op kleine schaal te starten met het produceren van verse en later ook voorgebakken friet. In de loop der jaren is de productie steeds verder opgeschaald, afgelopen winter nog met een nieuwe snijmachine en een voorbaklijn, waarbij de friet, zowel met als zonder schil na het voorbakken volledig wordt terug gekoeld en direct wordt verpakt. "We zijn klaar voor de zomer", vertelt Toon Steijaert.


Foto's: Gino van den Broecke

Het gros van de aardappelen teelt ZVL Friet zelf, aanvullend koopt het bedrijf partijen bij collega-telers in Zeeuws-Vlaanderen die aan dezelfde eisen voldoen. Het enige ras waar ZVL Friet jaarrond mee werkt is Agria. "Volgens ons de beste frietaardappel die er is", vertelt Toon. "Afgelopen weekend hebben we de nieuwe aardappelen weer geplant en net voor de regen de grond in gekregen. Als de aardappelen gerooid worden, vaak in oktober, sorteren we ze op maat en gaan ze gelijk de mechanische kistenbewaring in. Zo kunnen we de aardappelen jaarrond perfect bewaren. Dat zou met bulkbewaring niet lukken, want dan zie je toch vaak dat het niet zo lang bewaard kan worden."

"Met de nieuwe snijmachine kunnen we nog langere, rechtere frieten produceren", vertelt Toon. "Met de uitbreiding zijn we klaar voor de toekomst. Voor nu hebben we best wat overcapaciteit. We hebben dan ook nog wel ruimte voor bijvoorbeeld festivals, groothandels of franchiseketens om grote volumes te produceren. We kunnen ook rauwe friet produceren, maar hebben de focus op de productie van voorgebakken friet, zowel met als zonder schil."

Hotels, restaurants, cafetaria's en events vormen de klantenkring van ZVL Friet. "Veel horecazaken hebben minder tijd om het product voor te bakken en af te bakken. Met onze friet zijn ze verzekerd van een constante perfecte kwaliteit", vertelt Toon. "Het bedrijf levert de friet hoofdzakelijk in Zeeland, West-Brabant, maar komt ook bij de zuiderburen in de regio's Gent en Antwerpen. "We krijgen redelijk veel aanvragen door het hele land, maar het is voor ons logistiek niet haalbaar om door heel Nederland te gaan rijden. Nu leveren we veelal nog met eigen transport, maar we zijn op zoek naar de juiste logistieke partner met dezelfde denkwijze op het gebied van kwaliteit om samen te werken, zodat wij ons volledig kunnen focussen op de teelt, productie en de kwaliteit."

Voor meer informatie:
Toon Steijaert
ZVL Friet
Oude Graauwsedijk
4569PJ Graauw
Mob: +31(0)6-40800342
[email protected]
www.zvlfriet.nl