Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westfalia lanceert avocado-olieproducten

Met Cinco de Mayo, een feestdag in Mexico, en Moederdag voor de deur, maakt de Noord-Amerikaanse avocadosector zich op voor de promoties in de maand mei. In deze tijd van het jaar worden avocado's betrokken uit Californië, Mexico en Colombia. Daarnaast maakt Peru zich klaar voor het nieuwe seizoen. "Hoewel Californië een ingekort seizoen kent, verwachten we dat de oogst piekt tegen eind april en er tot en met juni volumes beschikbaar zullen zijn die promoties toelaten", zegt Christina Ward van Westfalia Fruit. De maten van het fruit uit Californië neigen kleiner te zijn door het weer. "Samenwerken met Moeder Natuur is onderdeel van het vak", voegt Ward toe. "Elk seizoen is anders."

Update Zuid-Amerika
Vanuit Colombia, bekend om zijn rijke bodems en optimale groeiomstandigheden, biedt Westfalia Fruit een consistent aanbod vanaf nu tot en met augustus. De Colombiaanse oogst zal vooral maten 60 en kleiner opleveren, maar voldoende volumes van middelgroot en klein fruit om winkelacties te houden. Zuidelijke buur Peru maakt zich ook op voor het seizoen. Sterke Peruaanse programma's zullen in mei van start gaan en doorlopen tot augustus. "We zijn al jaren een van de grootste exporteurs van Peruaanse avocado's, met verwerkingsfaciliteiten die alle teeltregio's in Peru bedienen", merkt Ward op. "Onze sterke technische teams ter plaatse ondersteunen telers en geven fruit vrij voor de oogst op basis van nauwkeurige informatie over het drogestofgehalte." In Colombia, Peru en Chili exploiteert Westfalia Fruit pakstations en opslagfaciliteiten die zich richten op het leveren van klasse I avocado's in Noord-Amerika en de rest van de wereld.

Dichter bij huis in Mexico wordt jaarrond een consistente levering van avocado's verwacht. "Het is echter de moeite waard om op te merken dat de kenmerken van het fruit per seizoen kunnen variëren." Op dit moment is het fruit afkomstig van hogere hoogtes, wat zorgt voor een optimaal smaakprofiel en uitstekende eetkwaliteit. "Met onze verticale integratie kunnen we onze klanten jaarrond avocado's leveren en snel reageren op marktverschuivingen in de hele sector. We bieden onze klanten een programma op maat aan."


Avocadoplantage in Colombia

Afzet stijgt
Gezondheidsvoordelen blijven een sterke drijfveer voor avocadoconsumenten. Volgens een rapport van de Hass Avocado Board was de omzet van de avocadoverkoop in dollars in alle feestdagen in het 4e kwartaal van 2023 hoog. De afzet groeide met 3% tijdens de kerstweek, met een stijging van 1,2 mln eenheden en $1,3 mln. De consumenten van vandaag hechten ook veel waarde aan duurzaamheid. "We richten ons op een verantwoorde avocadoteelt, plasticvrije verpakkingen en milieubescherming", vertelt Ward. "We willen 'goed doen' voor zowel de klant, de consument als de planeet."

Avocado-olie
Westfalia is enthousiast om de lancering van zijn avocado-olieproducten van premiumkwaliteit in de Verenigde Staten aan te kondigen. "Onze 100% pure avocado-oliën zijn gemaakt van rijpe avocado's en zullen beschikbaar zijn voor aankoop in winkels en online. Ze komen in eenvoudige en heerlijke smaken, zoals citroen en knoflook." Met hun hoge kookpunt zijn Westfalia Fruit avocado-oliën ideaal voor koken, bakken, besprenkelen, dippen, frituren en roosteren. Meer informatie over de nieuwe avocado-olieproducten komt binnenkort.

Voor meer informatie:
Christina Ward
Westfalia Fruit
Tel: +1 805 212-7236 (VS)
[email protected]
www.westfaliafruit.com

Publicatiedatum: