Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India keurt koudebehandeling tijdens transport goed voor Zuid-Afrikaanse appelen en peren

De Indiase regering heeft in-transit koudebehandeling goedgekeurd voor de import van appelen en peren uit Zuid-Afrika. Het voordeel van de koudebehandeling is dat het fruit van betere kwaliteit en verser in het land van bestemming aankomt. Door dit proces zullen verladers het seizoen kunnen verlengen en krijgt de consument verser fruit. 

Jacques du Preez, General Manager for Trade and Markets van Hortgro: "We verwelkomen het besluit van de Indiase regering, omdat het ons in staat stelt om in korte tijd kwaliteitsfruit van Zuid-Afrika naar India te verzenden. Ik denk dat zowel de leveranciers als de Indiase importeurs baat hebben bij de koudebehandeling tijdens het transport, aangezien de transittijd aanzienlijk korter wordt. Zuid-Afrikaanse appelen en peren kunnen rekenen op een grote interesse van de Indiase consument en we denken dat de export door deze aankondiging nog aanzienlijk zal stijgen."

Zuid-Afrika heeft sinds begin 2022 meer dan 2,5 miljoen kartons appelen en peren naar India geƫxporteerd en de vraag neemt jaar na jaar toe. Bij appel blijven Royal Gala, Bigbucks en Top Red de favoriete rassen, bij peer domineren Packhams, Vermont Beauty en Forelle het consumentenpalet.

Voor meer informatie:
Jacques du Preez
HortGro
jacques@hortgro.co.za
www.hortgro.co.za 

Publicatiedatum: