Opslagfaciliteiten uitgebreid tot ca. 9.500 ton in totaal

Europlant Polen neemt nieuw magazijn in gebruik in Swiemino

Voor de oogst van 2022 neemt Europlant Polen een nieuwe opslaglocatie voor  pootaardappelem in gebruik. Dit werd op 4 augustus gevierd, met partners en klanten. Het krattenmagazijn van 3.500 ton is uitgerust met moderne opslag- en voorbereidingstechniek en breidt de opslagfaciliteiten van de Europlant-groep in Laski, Swiemino en Obliwice uit naar ca. 9.500 ton in totaal.

"Hiermee breiden wij onze operatie uit en voldoen wij aan de toenemende vraag van onze trouwe afnemers. Daarnaast kunnen we ook optimaal voldoen aan de regelmatige aanvragen voor de exportsector," melden Managing Director Krysztof Korolewicz en Sales Manager Jaroslaw Stawiszynski.

In 2022 zullen de Europlant-rassen op een totaal van 1.107 ha in Polen worden vermeerderd, waarvan de Europlant-groep zelf ca. 300 ha produceert. In Polen is dit jaar in totaal 5.925 ha geregistreerd voor de productie van zaaigoed. Dit betekent dat Europlant-rassen ongeveer 18 % van het totale vermeerderingsareaal voor hun rekening nemen, ondanks zeer sterke nationale en internationale concurrentie.

28 rassen uit alle teeltgebieden
"Wij vermeerderen in totaal 28 rassen uit het Europlant-assortiment," zegt Dr. Slawomir Wrobel, die verantwoordelijk is voor het vermeerderingsgebied van de groep. "Dit stelt ons in staat om de basisbehoeften van onze klanten te dekken uit nationale teelt. Indien nodig kunnen we nog meer goederen uit Duitsland invoeren."

Het grootste ras in de sector tafelaardappelen is nog steeds het ras Vineta met 324 ha . Maar ook de nieuwe rassen zoals Bernina, Corinna en Otolia boeken goede vorderingen, evenals de roodbonte Bellarosa, Red Sonia en Ricarda.

In de chipssector zijn de rassen Honorata, Omega, Osira, Priska en Sorentina samen goed voor meer dan 200 ha vermeerderingsareaal. 

De belangrijkste rassen van de zetmeeldivisie zijn Euroresa, Eurostarch, Euroviva en Zuzanna. "Hierdoor kunnen wij de essentiële sectoren bedienen voor de contracttelers in de Poolse zetmeelindustrie," legt Krysztof Martyna uit, die verantwoordelijk is voor dit onderdeel.

De algemene ontwikkeling van de Europlant-groep in Polen blijft zeer positief. Intensief advies, veldproeven en goede pootgoedkwaliteiten staan daar borg voor.

Voor meer informatie: europlant.biz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven