Israëlisch seizoen 2022-2023: gemiddelde avocado-oogst verwacht

Voor het komende Israëlische oogstseizoen (2022-2023), dat in augustus van start moet gaan, wordt een terugkeer naar een gemiddelde avocado-oogst verwacht. Dit, na een recordoogst vorig jaar voor Granot Fresh, de grootste Israëlische avocadoproducent.

Yonatan Meron, exportmanager van Granot Fresh: "We hebben vorig seizoen een record van 50.000 ton avocado's geoogst. Voor het komende seizoen schatten we dat de oogst 20%-30% lager zal zijn dan vorig seizoen. Dat is een terugkeer naar een gemiddelde oogst."

Granot verpakt avocado's in hun moderne geautomatiseerde pakhuis dat 11 maanden per jaar in bedrijf is. "We zijn van plan om in augustus weer te beginnen met oogsten van groene avocado's. Half oktober begint ons Hass-seizoen en we blijven oogsten tot eind maart. We zijn erg blij dat we vorig seizoen een recordexport van 50.000 ton hebben bereikt. Alles verliep via ons ultramoderne pakhuis. We exporteerden 30.000 ton, voornamelijk naar Europa. Rusland is ook een grote markt voor ons. Onze exportactiviteit daar heeft veel te lijden gehad van de oorlog, maar het blijft een erg belangrijke markt voor ons in het komende seizoen. We hebben goede relaties met onze Russische klanten en zijn van plan om met hen te blijven samenwerken, ondanks alle uitdagingen. We hebben het vertrouwen van onze klanten en we zullen voor alles de juiste weg vinden," zegt Meron.

Granot is de grootste agrarische coöperatie in Israël, die behoort tot 43 Kibboetsim, waardoor ze een van de grootste verpakkers en exporteurs van avocado en citrus in Israël zijn. "We telen 3.200 hectare avocado's en we hebben daar 70 jaar ervaring mee. Als een exportbedrijf dat eigendom is van de telers, blijven we dicht bij de wensen en waarden van de eigenaren. Wij zijn de telers en wij verschaffen onze eigenaars de volledige waardeketen van het telen, verpakken, op de markt brengen en exporteren van hun producten. We hebben ook een kantoor in Nederland. Zij zorgen voor de verkoop in Europa. Het zijn onze eigen mensen die daar zitten en die rechtstreeks in contact staan met onze klanten," aldus Meron.

Voor meer informatie:
Yonatan Meron
Granot Fresh
Tel: +972 52 6808805  
yonatanm@granotfresh.com  
www.granotfresh.com  

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven