Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe exporteert 5.000 ton avocado's

Het avocadoseizoen is begonnen in Zimbabwe; plaatselijke telers streven ernaar dit jaar ongeveer 5.000 ton van het fruit te exporteren. In Zimbabwe worden avocado's op commerciƫle schaal geteeld in de Eastern Highlands, met exportmogelijkheden voor de rest van Afrika, Europa en Aziƫ, aldus ZimTrade, de instantie die de export bevordert. Het Zuid-Afrikaanse land is de vijfde grootste exporteur van avocado's in Afrika.

"Het avocadoseizoen in Zimbabwe is goed op gang gekomen en de exportdoelen van 5.000 ton komen in zicht," zei de Zimbabwe Avocado Growers Association (Zaga) in een update van de sector. "Met bijna 1 000 containers op zee, voornamelijk uit Peru, die naar verwachting de Europese Unie in de komende week zullen bereiken, zal het aanbod van avocado's extreem hoog zijn. Dit zal ongetwijfeld druk zetten op de prijzen in de nabije toekomst."

Volgens ZAGA heeft de stijging van de brandstofprijzen echter al een negatief effect gehad op de handel, aangezien het domino-effect op de kunstmestprijzen voor het volgende seizoen door de producenten in het hele land al kan worden gevoeld. Sommige kunstmestprijzen zijn met 40% gestegen ten opzichte van het vorige seizoen.

Bron: newsday.co.zw 

Publicatiedatum: