Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian Cuvellier, Oliver:

"De limemarkt houdt al enkele maanden stand tegen hoge prijzen"

Limes winnen sinds enkele jaren aan populariteit op de Franse markt. Dit succes is onder meer gegarandeerd te danken aan de democratisering van de beroemde mojito, een verfrissende cocktail, ideaal om tijdens het zomerseizoen met vrienden aan te nippen. Hoewel de limemarkt over het algemeen wordt beschouwd als een markt die snel kan schommelen, "heeft de markt de laatste twee of drie maanden relatief hoge prijsniveaus bereikt", vertelt Christian Cuvellier van het importbedrijf Oliver, gevestigd op de MIN-markt van Rungis.

De prijsstabiliteit houdt niet alleen verband met de sterke consumptie, maar ook met logistieke verstoringen. "Op een bepaald moment hadden we te maken met allerlei leveringsproblemen. De aankomst van verschillende boten werd met enkele weken vertraagd, waardoor er een tekort op de markt ontstond. Dit tekort aan producten leidde tot de hoge prijzen. Daarna diende de zomer zich aan en nam daarmee de consumptie toe. 

Oliver biedt limes uit Braziliƫ aan, die streng op kwaliteit worden geselecteerd. "Het interessantste aan limes is het sap en met name het sap van Braziliaanse limes is echt top. We geven de voorkeur aan limes met een goede kleur en een mooie grootte. Daarom werken we uitsluitend met bootlimes. Het vliegen bij vliegtuiglimes komt de kwaliteit van de producten niet ten goede.

Voor meer informatie: 
Christian Cuvellier 
Oliver
30 rue Montpellier
94550 Rungis Complexe 
Mobiel: +33 6 07 48 80 42 
Christian@oliver-exotics.com  

Publicatiedatum: