Regen grote spelbreker op Chinese gembermarkt

Het tweede kwartaal van 2022 is voorbij. Terugblikkend op de gembermarkt van april tot juni, kan de prijs in het belangrijkste binnenlandse teeltgebied worden beschreven als instabiel en de algemene prijs in het tweede kwartaal eindigde met een stabiel en zwak einde. In juli start de markt stabiel met goede prijzen.

Uit een vergelijking van het maandelijkse transactievolume van de groothandelsmarkt in de afgelopen twee jaar blijkt dat het transactievolume van april tot en met juni 2022 groter is dan dat van dezelfde periode in 2021. Volgens de statistieken bedroeg het transactievolume van de groothandelsmarkt in het tweede kwartaal van 2022 121.807,955 ton. Dit was een stijging op jaarbasis van 16,94 procent ten opzichte van de 104.162,54 ton die in het eerste kwartaal van 2021 op de groothandelsmarkt werd verhandeld.

In april is het enthousiasme van tweede- en derdelijns inkopers om producten in te slaan niet groot. De meesten van hen moeten nog beginnen met aanvullen. Naarmate de lockdown later geleidelijk werd opgeheven, verbeterde de vraag. In mei is de handelsactiviteit voor gember op de afzetmarkt niet hoog, wat te maken heeft met de beperkte vraag. De handelaren op het tweede en het derde niveau nemen de producten in het algemeen af en de vraag is beperkt als gevolg van de aanpassing van de marktprijs in het teeltgebied. In juni bleven de markttransacties in het afzetgebied in principe stabiel. Aangezien Shanghai open was herstelden alle soorten cateringsectoren zich geleidelijk, waardoor de afzet licht toenam en de marktwerking verzwakte.

In het algemeen wordt verwacht dat de gemberprijs zich in het derde kwartaal in een moeilijke situatie zal bevinden, en wel om de volgende redenen. In de eerste plaats zijn er nog steeds voorraadhouders die optimistisch zijn over de toekomstige markt en actief deelnemen aan de markt om gember te verzamelen en op te slaan. In de tweede plaats heeft de regen in het belangrijkste teeltgebied vele opslagplaatsen voor gember onder water gezet, waardoor het moeilijk is de aanvoer van het product op peil te houden. Momenteel is er een te groot aanbod van gember met waterschade op de markt. Hoewel de kwaliteit van het aanbod op de markt is gedaald, zijn goede producten daardoor ook populairder geworden en is de prijs stabiel. Ten derde heeft de aanhoudende regen in het teeltgebied de verzendingen van de telers bemoeilijkt. Het aanbod van goederen is beperkt, en het enthousiasme van de handelaren om goederen te kopen is aanvaardbaar. Zodra het volume van de goederen op de markt tijdens de regens afneemt, zullen er lichte prijsstijgingen zijn.

Bron: Wo De Gang Tie Wang


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven