Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel- en vollegrondsgroententeelt rond Moskou moet 10% stijgen

Volgens de minister van Landbouw van de regio Moskou, Vladislav Murashov, is in de regio Moskou in 2022 een areaal van 8.200 ha toegewezen voor vollegrondsgroenten. Met een gemiddelde opbrengst van 410 c/ha zal de bruto-oogst 336.000 ton bedragen, wat 10% meer is dan vorig jaar.

"Als gevolg van de toename van het ingezaaide areaal in de regio Moskou is het de bedoeling dat dit jaar 10% meer groenten uit de vollegrond worden geoogst dan het jaar daarvoor. Dit geldt voor kool, wortelen, bieten, uien en courgettes," zei hij.

Volgens en.potatosystem.ru voegde de minister eraan toe dat de leiders in de groententeelt in de regio Moskou de volgende stadsdistricten zijn: Dmitrovsky - 149.900 ton, Kolomna (Ozyory) - 60.300 ton, Serpukhov - 16.100 ton, Stupino - 8.800 ton en Lukhovitsy - 6.900 ton.

Ver weg, in de regio Novosibirsk, werd het aardappelareaal met 700 ha uitgebreid. Het pootseizoen is in de regio afgelopen. Het totale areaal voor de voorjaarsteelt bedroeg 2.070.000 ha, wat meer is dan de op regionaal niveau geplande indicatoren, ongeveer 102%.

Vice-voorzitter van de regering van de regio Novosibirsk en minister van Landbouw van de regio Novosibirsk Jevgeni Lesjtsjenko heeft gemeld dat de grootste stijging is bereikt in industriegewassen.

Bron: en.potatosystem.ru

Publicatiedatum: