Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole stelt tien recepten met gegrilde ananas voor ter ere van Vaderdag en Ananasdag

Dole Food Company viert in de maand juni niet één, maar twee feestdagen met zijn alternatieve receptenreeks "Healthier by Dole". Het bedrijf stelt in de Verenigde Staten 10 originele "vaderwaardige" grill-gerechten voor met de beroemde DOLE® ananas.

Naast Vaderdag op 19 juni wordt ook Ananasdag gevierd in juni, namelijk op de 27ste van de maand. Dole combineert de twee feestdagen voor de bekendmaking van het gezonde menu-voorstel van deze maand, gezien de belangrijke rol van het fruit bij de oprichting van het bedrijf in Hawaï, meer dan 170 jaar geleden.

"Healthier by Dole" is een maandelijkse serie recepten ter vervanging van iconische gerechten die grote en kleine momenten van het leven opluisteren. Onder leiding van Melanie Marcus, voedings- en gezondheidscommunicatiemanager bij Dole, biedt het programma eenvoudig te maken gerechten die rijk zijn aan fruit en groenten, vol van smaak en passend bij feestdagen en andere gelegenheden waar lekker gegeten wordt.

Met salades, bijgerechten, spiesjes en glutenvrije en eiwitarme voorgerechten bieden de 10 op ananas gebaseerde grill- en rookrecepten van Dole iets voor elke familiebijeenkomst of feestje in de tuin. Blikvangers zijn onder meer kip gevuld met gerookte ananas en kruidige zuurkool, Guardians gegrilde kip (geïnspireerd op de videogame Marvel’s Guardians of the Galaxy), vegetarische en glutenvrije spruitjes met gegrilde ananassalade en tropische garnalen en ananas Thingamabobs, ter ere van Disney's Ariel.

"Al jaren moedigen we gezinnen aan om te genieten van de zoete smaak en de immuniteitsversterkende eigenschappen van verse ananas", zegt Marcus. "Met het grillseizoen voor de deur zijn deze 10 barbecuerecepten op basis van ananas de perfecte manier om Vaderdag, Ananasdag en het begin van het barbecueseizoen te vieren."

Volgens Marcus bevat ananas weinig vetten en natrium en veel vitamine C en antioxidanten, waardoor het de perfecte zoete toevoeging is aan een hartig barbecuegerecht. In haar speciale blogpost op de website van Dole biedt ze meer tips om gezond te eten dit grillseizoen.

Vaders, en alle gezinsleden met grillvaardigheden, kunnen ook deelnemen aan de "Celebrate Super Heroes Contest" om kans te maken op geldprijzen tot $ 3.000. Als onderdeel van het "Healthy Heroes, Assemble!"-initiatief geïnspireerd door het Marvel-universum, heeft Dole een social mediawedstrijd gelanceerd om alledaagse helden zoals moeders, vaders, leraren en eerstehulpverleners in de bloemetjes te zetten.

Net als voor de Bananendag in april, breidt Dole de Ananasdag-viering dit jaar uit tot vijf volledige dagen met activiteiten op haar website en social media van 27 juni tot en met 1 juli.

Voor meer informatie: dole.com

Publicatiedatum: