Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Magdaline Kamau - Mofarm Exporters

Europese vraag naar Keniaanse Hass-avocado's neemt nog altijd toe

In de eerste week van maart werd het Keniaanse exportverbod op avocado's opgeheven voor het ras Fuerte en in de derde week van maart gold dit ook voor het ras Hass. Het verbod werd op 31 januari opgelegd door de Keniaanse overheid om de export van onrijpe avocado's uit te sluiten. 

"Tot dusver is de oogst prima verlopen. In de meeste avocado-teeltgebieden viel voldoende neerslag," zo laat Magdaline Kamau van Mofarm Exporters weten. "Dit heeft bijgedragen aan een goede ontwikkeling van het fruit, waarvan de maten momenteel veel groter zijn dan van fruit dat in januari werd geplukt. In deze gebieden worden grote aantallen avocado's geteeld, waarmee kan worden beantwoord aan de sterke vraag."


  
"De Europese vraag naar Keniaanse Hass-avocado's neemt nog altijd toe, en dan met name in Spanje, Nederland en Frankrijk. We hopen dat deze sterke vraag en goede prijzen ook nog de rest van dit seizoen aanhouden."

Dit seizoen worden er nieuwe markten ontwikkeld, in het bijzonder voor Fuerte-avocado's. Tot deze markten behoren Turkije en Egypte, waar de vraag naar avocado's razendsnel groeit. Mofarm Exporters heeft de aanvoer van fruit naar deze markten opgeschaald tot vijf containers per week. 

"Bij Mofarm hebben we alle noodzakelijke maatregelen getroffen voor de export naar de Chinese markt, die onlangs open werd gesteld voor Keniaanse avocado's. De inspecties van onze teeltbedrijven zijn afgerond en onze pakstations zijn in afwachting van goedkeuring. We hopen nog voor het einde van dit seizoen fruit naar deze markt te kunnen verladen."

Voor meer informatie: 
Magdaline Kamau
Mofarm Exporters
Tel: +254 722 263 781 
magdalina@mofarmexporters.com  
www.mofarmexporters.com      

Publicatiedatum: