Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door EU gefinancierd project werkt aan stresstolerante aardappelrassen

De kwetsbaarheid van aardappelen voor door het klimaat veroorzaakte milieustress zoals extreme temperaturen, overstromingen en droogte, doet grote bezorgdheid rijzen over de voedselzekerheid. Om deze bezorgdheid weg te nemen, worden in het kader van het door de EU gefinancierde ADAPT-project nieuwe strategieën ontwikkeld om de productiviteit, de opbrengststabiliteit en de kwaliteit van de aardappelteelt te verhogen in de uitdagende groeiomstandigheden van de toekomst.

Een van de doelstellingen van ADAPT is het identificeren van de morfologische, fysiologische en moleculaire veranderingen die verschillende aardappelrassen al dan niet resistent maken tegen afzonderlijke stressfactoren en relevante combinaties van deze stressfactoren. Daartoe hebben plantwetenschappers, telers en aardappelveredelaars die aan het ADAPT-project deelnemen, 30 aardappelrassen geselecteerd om in gecontroleerde kasexperimenten te bestuderen.

Bron: cordis.europa.eu

Publicatiedatum: