Daily Harvest introduceert Crumbles

Plantaardige proteïne afkomstig van het land en niet uit een laboratorium

Daily Harvest introduceerde onlangs Crumbles, een veelzijdige plantaardig kruim dat geheel bereid is met pure ingrediënten, zoals linzen, noten, zaden en groenten. Consumenten hebben dus nu de mogelijkheid om meer voedzame plantaardige proteïne aan hun voeding toe te voegen, die ook nog eens vriendelijk is voor mens en natuur. De Crumbles leveren 13 gr proteïne per portie en bevatten geen gommen, vulstoffen, geharde oliën, GGO's of kunstmatige toevoegingen. Bak de Crumbles en gebruik ze bijvoorbeeld voor het bereiden van taco's, pastasauzen of als vulling voor Daily Harvest vloerbrood. 

 Daily Harvest introduceert plantaardige Crumbles afkomstig van het land en niet uit een lab

"Nu consumenten steeds meer behoefte hebben aan plantaardige alternatieven zien we het aantal producten dat inspeelt op deze duurzaamheidstrend explosief toenemen, maar vaak slaan deze producten de plank mis wat betreft gezondheid en voedingswaarde," legt Rachel Drori uit, oprichter en CEO van Daily Harvest. "Met Crumbles bieden we een product aan dat de kracht van echte planten in zich heeft. Indien zij op de juiste wijze worden geteeld, kunnen groenten en fruit mensen helpen langer te leven en bijdragen aan een gezondere planeet."

De Crumbles, die werden ontwikkeld door de koks en voedingsdeskundigen van Daily Harvest, zijn in twee heerlijke smaken verkrijgbaar: walnoot-tijm en Franse linzen-prei. Beide varianten zijn perfect op smaak gebracht, veelzijdig te gebruiken en geschikt als basis voor talloze gerechten. De nieuwe producten zijn eenvoudig en binnen slechts enkele minuten te bereiden, waardoor het wel heel makkelijk wordt om meer noten, zaden, peulvruchten en groenten aan de maaltijd toe te voegen. Op deze manier kan men het verschil maken voor de planeet, want ook duurzamere voedselkeuzes hebben impact. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vervangen van 10% van de dagelijkse inname van bewerkt vlees door plantaardige producten de CO2-voetafdruk al met een derde verkleint. Daarnaast zorgt het dagelijks eten van vijf porties groenten en fruit ervoor dat men langer gezond blijft. 

Daily Harvest onderscheidt zich door voedingsproducten te produceren waarin de gezondheid van mens en planeet centraal staan. Het bedrijf maakte recent een Serie D-investeringsronde bekend ter waarde van €1 mld. In vijf jaar tijd wist Daily Harvest haar aanbod uit te breiden van smoothies tot volledige menu's, met een assortiment van ruim 100 producten verdeeld over 11 productlijnen.  Met deze nieuwe productlancering geeft Daily Harvest blijk van haar streven naar samenwerking met zowel klanten als telers om totale productcategorieën opnieuw vorm te geven zodat deze beantwoorden aan de behoefte van consumenten en tegelijk een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid en het verminderen van de klimaatcrisis. 

Voor meer informatie: daily-harvest.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven