Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groupe Bonduelle boekt lagere omzet in Q3/2023 door beperkte consumptie

De omzet van de Bonduelle Groep bedraagt 564,9 miljoen euro voor het derde kwartaal van boekjaar 2023-2024 (van 1 januari tot 31 maart 2024), een daling ten opzichte van het vorige boekjaar (572,2 miljoen euro) van -1,3% in gerapporteerde cijfers en -1,0% op vergelijkbare basis. De consolidatiekring werd niet gewijzigd tijdens de periode.

Over de eerste 9 maanden bedroegen de opbrengsten 1.778,0 miljoen euro, een daling van -2,1% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en een stijging van +2,8% op vergelijkbare basis, rekening houdend met wisselkoersschommelingen (aanzienlijke depreciatie van de roebel en verzwakking van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar).

Deze groei is vooral te danken aan de goede prestaties in zowel het conserven- als het diepgevroren segment. Anderzijds daalden de versverwerkte activiteiten, voornamelijk in Noord-Amerika.

Europa
Europa, die 65,5% van de activiteit vertegenwoordigt op het einde van de eerste 9 maanden, noteert een globale groei van +4,4% in gerapporteerde cijfers en +3,9% op vergelijkbare basis, met een evolutie in het derde kwartaal van respectievelijk +0,5% en +0,0%.

De onder druk staande consumptie in Europa tijdens het laatste kwartaal leidde tot een daling van de volumes in de periode, vooral sterk in de retail voor zowel merkproducten als huismerkproducten. Op het einde van de eerste 9 maanden van het boekjaar bleef de groei van de bedrijfsactiviteit solide, vooral dankzij een opmerkelijke prestatie in merklevensmiddelen, zowel in conserven als diepgevroren.

De versactiviteiten boekten een lichte stijging in volume en waarde gedurende het kwartaal, gestimuleerd door een goede prestatie in het segment vers bereide sla (in zakken) in Italiƫ. In Frankrijk liet het segment verse bereide producten een solide prestatie zien in zowel het 3e kwartaal als in de eerste 9 maanden van het boekjaar.

Buiten Europa
De omzet buiten Europa, die 34,5% van de bedrijfsactiviteit over de eerste 9 maanden vertegenwoordigt, registreerde een variatie van -12,4% in gerapporteerde cijfers en +1,0% op een like-for-like basis, het 3e kwartaal liet een evolutie zien van respectievelijk -4,7% en -3,0%.

In het derde kwartaal liet de regio Euraziƫ groei zien in termen van volumes en waarde, aangedreven door het blikjessegment van het merk Bonduelle en een sterke versnelling in diepgevroren, zowel in retail als in foodservice, terwijl de bedrijfsactiviteit in Noord-Amerika in deze periode qua volumes blijft dalen.

Vooruitzichten
Gezien het huidige consumptieklimaat beperkt de groep haar groeidoelstelling voor de bedrijfsopbrengsten tussen +3% en +4%, terwijl de doelstelling voor de recurrente groei van het bedrijfsresultaat ongewijzigd blijft op ongeveer +15%, beide op een like-for-like basis.

Voor meer informatie:
Bonduelle Group
La Woestyne 59173
Renescure, Frankrijk
www.bonduelle.com

Publicatiedatum: