Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technologie, innovatie en nieuwe rassen centraal tijdens tours Interpera 2022

Interpera 2022 brengt van 28 t/m 30 juni de internationale perensector bijeen. Naast het Interpera congres op 29 juni mag een inkijkje in de perensector niet ontbreken. Tijdens de twee technische dagen op 28 en 30 juni worden de bezoekers op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in de Nederlandse perenteelt. Het programma is een mix van kennis uitwisselen, bedrijfsbezoeken en demonstaties van nieuwe (teelt)technieken.

Dinsdag 28 juni: Bezoek aan de Betuwe
De bus vertrekt vanaf Rotterdam naar Van Ossenbruggen Fruit in Ingen. Hier laten ze de laatste technologieën in het kader van sorteren en verpakken zien. Ook is er een rondleiding door de boomgaard om te zien hoe de peren erbij hangen in Nederland.

"Daarna reizen we af naar Proeftuin Randwijk. We worden bijgepraat over nieuwe rassen, teelttechnieken en hightech. Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie", aldus het GroentenFruit Huis

Marianne Groot (Wageningen University & Research, één van de partners van Proeftuin Randwijk): "We laten de bezoekers graag zien waar we de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest om de Nederlandse fruitteelt naar een hoger niveau te tillen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met het testen van zonnepanelen boven de boomgaard en het gebruik van een cabrio-kap voor een duurzame teelt. Het project Next Fruit 4.0 levert daarnaast veel nieuwe kennis op het gebied van hightech toepassingen. En daar zijn we trots op."

De technische tour wordt geëindigd bij Fruitbedrijf van Westreenen in Echteld. Het bedrijf heeft 75 hectare aan appels en peren, waarvan vier perenrassen: Conference, Migo, Doyenné du Comice en Gieser Wildeman. Hier wordt, tijdens een wandeling door de boomgaarden, alles verteld over het bedrijf en de teelt.

Daarna rijdt het gezelschap terug naar Rotterdam en sluiten wordt de middag afgesloten met een welkomstcocktail in het Inntel Hotel om te netwerken met de internationale bezoekers van Interpera 2022.

Donderdag 30 juni: Dé Perendag
Op de derde dag vertrekt de bus vanuit Rotterdam naar Krabbendijke. Er volgt eerst een korte tussenstop om een perenboomgaard te bezoeken waar windmachines ten behoeve van nachtvorstbestrijding te zien zijn. Een bijzondere en nieuwe techniek.

Daarna wordt de Perendag bezocht bij het fruitbedrijf Vogelaar FruVo met als thema's innovatie en water. De Perendag wordt om het jaar georganiseerd in Nederland. De dag is een mix van een infomarkt, demonstraties van nieuwe techniek en een rondgang door de boomgaard langs demoproeven. Uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken.

Voor meer informatie of aanmelden: www.interpera.org 

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: