Vroege aardappelen begin mei op Moldavische markt

De eerste aardappelen die onder plastic folie van de Moldavische velden zijn geoogst, zullen rond 5-10 mei op de markt komen, d.w.z. op een tijdstip dat dicht bij het gemiddelde ligt. Het koele weer in de tweede helft van april zal de rijping waarschijnlijk niet vertragen.

Ondanks de crisis op verschillende niveaus zijn er dit jaar goede omstandigheden voor de verkoop van vroege aardappelen. Ten eerste zullen er dit jaar waarschijnlijk relatief weinig lokaal geteelde vroege aardappelen zijn. De landbouwbedrijven in verschillende zuidelijke en oostelijke regio's van het land zijn al vele jaren gespecialiseerd in de teelt ervan.

Volgens schattingen van deskundigen bedroeg hun areaal in de beste seizoenen in totaal ongeveer 300-400 ha. De laatste twee Ơ drie jaar is dit areaal echter snel afgenomen als gevolg van de concurrentie met ingevoerde primeur aardappelen, maar ook door een heroriƫntering op de teelt van late aardappelen. Overigens zijn de aardappelprijzen vorig seizoen het sterkst gestegen in de winter- en voorjaarsmaanden van dit jaar.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven