Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Suikermaïsmachine verwerkt 200-300 kolven per minuut

De eerste machine uit deze serie is de ProEx Food Intellipro Saw. "Deze nieuwe, innovatieve unit voor verwerkers van suikermaïs en biedt een hogere capaciteit (200-300 kolven per minuut) ten opzichte van andere machines," vertelt Ross Lund, de CEO van ProEx. "Bij deze oplossing ligt de nadruk op aanzienlijke verbeteringen op het gebied van onderhoud en afvalverwijdering. Dit Intellipro-product is ontworpen om te worden geïntegreerd in ons Intellipro Connect-systeem. Deze unit helpt klanten hun capaciteit vergroten en draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en beperken van de stilstandstijd. De positieve feedback die we van de markt hebben ontvangen, bewijst hoezeer verwerkers zitten te springen om de innovaties die wij op de markt brengen."

De Intellipro Saw is ontworpen om de top en onderkant van het product doeltreffend te verwijderen in suikermaïsverwerkingslijnen of verwerkingslijnen voor andere langwerpige AGF-categorieën, zoals bleekselderij, komkommer, prei, courgette, etc. 

De Intellipro Saw kwam tot stand na grondige R&D van ProEx. "Onze lange geschiedenis op het gebied van suikermaïsverwerkingslijnen betekent dat we veel feedback van klanten over de hele wereld ontvangen. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een robuuster systeem, dat het onderhoud makkelijker zou maken en dat bovendien compacter was," zegt bestuursvoorzitter en CTO Daniel Ghadiri. "Deze unit heeft dit allemaal en is tevens de beste die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het onderhoud van het blad en het wisselen van bladen gaat eenvoudig en snel en ook het reinigen is eenvoudiger geworden, maar desondanks zijn er meer sensoren en datapunten aanwezig dan ooit. Deze unit is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop wij prioriteit geven aan verbonden systemen, waarmee klanten hun processen kunnen digitaliseren. We zijn erg blij met de resultaten. We bieden ook gerobotiseerde laadoplossingen aan voor verwerkers die hun lijnen nog verder willen automatiseren."

ProEx Food  zal deze machine presenteren tijdens Fruit Logistica, dat van 5 tot 7 april in Berlijn wordt gehouden. Ontmoet het bedrijf in Hal 4.1, stand C-10, waar op dinsdag en woensdag om 14.00 uur een demonstratie plaats zal vinden en op donderdag om 12.00 uur.

Het team zal eveneens aanwezig zijn op Anuga Food Tech, dat van 26 tot 29 wordt gehouden in Keulen.

Voor meer informatie: 
Nick Maglio
ProEx Food, LLC
Tel: +1 414 626 5741
marketing@proexfood.com 
www.proexfood.com 

Publicatiedatum: