De verpakking als pionier - Transformation & Circular Economy

Duits verpakkingscongres op 17 en 18 mei 2022

De verpakking als pionier bij de transformatie naar een circulaire economie: op het Duitse verpakkingscongres op 17 en 18 mei 2022 discussiëren bestuurders en beleidsmakers uit de economie, politiek, wetenschap en NGO's over de sleutelaspecten van de verwezenlijking van een circulaire economie. De korte voordrachten, talks, discussierondes en Best Practice voorbeelden van de 'topbijeenkomst van de verpakkingsindustrie' behandelen centrale aspecten van duurzaamheid, productverantwoordelijkheid, klimaatbescherming, recycling en digitalisering.

Het door het Deutsche Verpackungsinstitut (dvi) georganiseerde congres vindt ook dit jaar virtueel plaats. Via een speciale matchmaking tool kunnen deelnemers individuele meetings afspreken om leads te genereren en contacten te onderhouden. 

"Voor de verpakkingsindustrie zijn onderwerpen zoals duurzaamheid, productverantwoordelijkheid en circulaire economie niets nieuws. Sinds de eerste verpakkingsverordeningen in de jaren '90 is de verpakking een pionier op deze gebieden. Tot op de dag van vandaag is de branche een speerpunt bij de verwezenlijking van een Circular Economy", zegt Kim Cheng, directeur van het Deutsche Verpackungsinstitut (dvi).

Onderwerpen in de focus
"Op het virtuele Duitse verpakkingscongres 2022 zullen we deze en overige centrale onderwerpen van de huidige tijd aansnijden", kondigt Kim Cheng aan. "Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar energie, klimaat en toekomst en onderzoeken de rol van de verpakking in dit verband. We willen nagaan hoe groot de bijdrage van de Circular Economy aan klimaatneutraliteit is. We kijken naar de Extended Producer Responsibility, analyseren aspecten zoals plasticbelasting, geven een overzicht van de regulatorische activiteiten van de EU en bekijken naast de wettelijke kaders ook de mogelijkheden en potentiëlen van digitalisering met het oog op duurzaamheid en circulaire economie."

Hoogwaardige line‐up
Tot de sprekers van het congres horen informaticus, econoom en globaliseringsdeskundige prof. dr. Franz‐Josef Radermacher; het hoofd van de afdeling duurzame producten en productie, circulaire economie bij het Duitse federale bureau voor milieu, dr. Bettina Rechenberg; de woordvoerder van het Duitse ministerie van Milieu, Natuurbescherming, Nucleaire Veiligheid en Consumenten-bescherming, dr. Matthias Klein; de Managing Director van Europen, Francesca Stevens evenals hoge vertegenwoordigers van Nestlé Duitsland en Coca‐Cola. 

Contacten, leads en netwerk
Via een speciale B2B matchmakingtool hebben congresdeelnemers de mogelijkheid individuele meetings met andere deelnemers te houden. "Deze mogelijkheid voor virtueel netwerken hebben we in het afgelopen jaar al ingezet. Het heeft zich bewezen en geeft onze deelnemers de mogelijkheid om ook in een virtuele ruimte leads te genereren, nieuwe contacten aan hun netwerk toe te voegen of bestaande contacten te onderhouden", aldus Kim Cheng. Het aanmeldformulier zal het Deutsche Verpackungsinstitut in de komende weken activeren. Verdere informatie en het formulier zijn te vinden op de website van het dvi

Voor meer informatie: 
www.verpackung.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven