Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India verwacht groter mango-aanbod

Het Indiase mangoseizoen gaat heel binnenkort van start. De betere kwaliteit mango's wordt verwacht in de derde week van maart en het aanbod zal waarschijnlijk groter zijn dan in het vorige seizoen. Een exporteur wil ook verschillende mangovariëteiten uit het noorden van India promoten.

"Dit jaar wordt meer aanbod van Indiase mango's verwacht," zegt Manoj Barai, directeur voor MK Exports. "Tot nu toe zijn de voorbereidingen voor het mangoseizoen goed verlopen, alles lijkt in lijn te liggen voor een succesvol seizoen. We verwachten grotere hoeveelheden dan vorig jaar, zowel wat betreft de oogst als de export, want we krijgen nu al grote orders voor mango's binnen."

Hoewel het een goed seizoen zou moeten worden voor de Indiase exporteurs van mango's, is het niet zonder uitdagingen. "De grootste uitdaging zijn de weersomstandigheden hier in India en dit seizoen was er nogal wat onverwachte regenval. Dit heeft tot gevolg dat de oogst een paar dagen of zelfs een maand vertraging oploopt, afhankelijk van de mangosoort," legt Barai uit. "Om dit aan te pakken, hebben we een team opgezet dat teeltbedrijven bezoekt en de huidige conditie van de mango-oogst controleert. Op basis van wat zij ontdekken, selecteren we de bedrijven waar we mango's voor de export vandaan halen om ervoor te zorgen dat alleen mango's van de beste kwaliteit worden geëxporteerd."

"We verwachten dat er vanaf de derde week van maart mango's van goede kwaliteit zullen zijn. Om voorop te blijven lopen, werken we aan het leveren van goede kwaliteiten verse mango's, het oppikken van geselecteerde teeltbedrijven en een aantrekkelijke prijs en verpakking en het verkorten van de transittijd tussen het bedrijf en de levering aan de klant, zodat we de mango's zo vers mogelijk kunnen leveren," stelt Barai. Nu de Amerikaanse markt zich weer openstelt voor Indiase producten, zou de Amerikaanse markt dit jaar wel eens een heel belangrijke kunnen worden. "Onze belangrijkste markten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Canada, Nieuw-Zeeland en ook de VS. Door de verbeterde handelsbetrekkingen met de VS zal dat onze belangrijkste markt worden in vergelijking met de afgelopen twee jaar en het heeft een goed potentieel voor de export van mango's."

"Dit jaar werken we meer aan de verpakking van de mango's en komen we met nieuwe aantrekkelijke ontwerpen. We werken ook aan de promotie van Noord-Indiase mango's, die zowel een geweldige smaak als aroma hebben. We hopen dat onze klanten de variëteiten uit dit deel van India, voornamelijk Dasheri-, Langra- en Chausa-mango's kunnen waarderen."

Voor meer informatie:
Manoj Barai
MK Exports
+91 9867 6350 52
mkexports.04@gmail.com 

Publicatiedatum: