Lineage Logistics neemt 3 koel- en vrieshuizen over

Lineage Logistics, LLC, kondigde vandaag de overnames aan van Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam. Deze strategische transacties zullen Lineage's portfolio van end-to-end logistieke oplossingen in de regio versterken en Lineage's aanwezigheid in Nederland uitbreiden met meer dan 250.000 kubieke meter aan capaciteit.

Van Tuyl Logistics
Van Tuyl Logistics, gevestigd in Gameren, is een Nederlandse aanbieder van temperatuur gecontroleerde logistiek die gespecialiseerd is in gekoeld en diepgevroren transport. Van Tuyl beschikt over een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers met een eigen reparatiestation, naast warehousing diensten voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen en een vastgoedholding divisie.

"We zijn verheugd om Van Tuyl Logistics te verwelkomen in de One Lineage Family nu we verder bouwen aan momentum en onze Europese activiteiten verder uitbreiden," zegt Harld Peters, Senior Vice President Europe bij Lineage. "Nederland blijft een cruciaal knooppunt voor de voedselkoelketen binnen de Europese markt, gezien de centrale ligging en de toegankelijkheid van belangrijke zeehavens en inlandterminals. De toevoeging van Van Tuyl zal Lineage dan ook helpen om meer punten in de uitgebreide toeleveringsketen van onze klanten met elkaar te verbinden."

"We weten dat Lineage de juiste partner is voor de volgende fase in de geschiedenis van ons bedrijf," zegt Richard van Tuijl, algemeen directeur van Van Tuyl Logistics. "Onze end-to-end oplossingen zijn een aanvulling op de sterke en groeiende aanwezigheid van Lineage in Europa, en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten goed bediend zullen blijven worden nu we onze logistieke en koelopslagactiviteiten combineren."

H&S Coldstores
Lineage heeft ook de Nederlandse leverancier H&S Coldstores en zijn logistieke expeditieactiviteiten overgenomen van de H&S Group.

H&S Coldstores, met hoofdkantoor in Beneden-Leeuwen, biedt end-to-end diensten aan op het gebied van de supply chain voor vruchtensappen, waaronder transport, opslag, douane, productie, verwerking, laboratoriumtests en verpakkingsoplossingen. Het logistieke expeditiebedrijf van H&S Group biedt ook een Europees netwerk van meer dan 250 voertuigen in eigen bezit en in onderaanneming, evenals meer dan 1.500 tankeenheden voor de vloeibare levensmiddelenindustrie.

In totaal zal deze overname een capaciteit van 48.000 ton toevoegen aan Lineage's voetafdruk in Europa. De H&S Coldstores-faciliteiten in Elst en Tiel zullen worden verplaatst naar een nieuwe locatie in een nieuw gebouwde faciliteit, dichter bij andere bestaande faciliteiten in Beneden-Leeuwen. Dit nieuwe koelhuis nabij de haven van Rotterdam zal medio 2022 operationeel zijn.

"H&S Coldstores is weer een prachtig voorbeeld van onze voortdurende investeringen in Nederland," zegt Harld Peters, Senior Vice President, Europa bij Lineage. "Met name hun gedifferentieerde diensten op het gebied van het mengen van vruchtensappen vormen een grote aanvulling op onze bestaande mogelijkheden via onze recente overname van Kloosterboer, en zullen ons bedrijfsaanbod over de gehele koude keten verder diversifiëren."

Frigocare Rotterdam
Tot slot kondigde Lineage vandaag ook de overname aan van de Nederlandse faciliteiten van Frigocare Rotterdam, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de afhandeling van de invoer van diepgevroren vis, voornamelijk uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië, naar de haven van Rotterdam.

De financiële voorwaarden van de transacties werden niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Magnus Franklin
Lineage Logistics
Tel: +32 471 620 575
magnus.franklin@teneo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven