Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Franz Weber, Freshcup Deutschland-DRL, over geoptimaliseerde Zumoval-sapmachine:

"Met verticale invoer minder storingen"

Freshcup Deutschland is al jaren een vaste vertegenwoordiger van Zumoval, de Spaanse fabrikant van sapmachines. Ondanks het aanhoudende coronaprobleem en de moeilijke algemene omstandigheden willen ze rond de jaarwisseling met enkele nieuwe producten komen, bevestigt Franz Weber, managing director van Freshcup.

Rechts: Persmachine of stand-alone unit met kraan en automatische afvoer.

Een tijd lang mochten retailers de sapautomaten helemaal niet gebruiken, wegens het besmettingsgevaar en de nieuwe POS afstandsvoorschriften. Er waren dan ook nauwelijks nieuwe aankopen. "We hebben weer een paar projecten kunnen aanpakken en hebben er alle vertrouwen in dat het weer vooruit zal gaan, vooral wat betreft de geoptimaliseerde persprocessen."

Verticale fruitinvoer
De sappersen van Zumoval zijn volledig herzien en aangepast, legt Weber uit. "Er is veel innovatie geweest. De machines hebben nu een intern lekrooster en zijn verkrijgbaar in twee versies, met handmatige verwijdering van vruchtvlees en pitten of nu ook met automatische verwijdering. De concurrentie heeft dat niet in deze vorm."

"Voorheen," aldus Weber, "waren er altijd problemen, omdat fruit vast kwam te zitten tijdens het persen." Het verticaal vullen van het fruit moet daar nu voorgoed verandering in brengen. "Zelfs als een vrucht blijft steken, wat natuurlijk altijd kan gebeuren, zou deze nu weer direct opgepikt worden. Daardoor zullen er aanzienlijk minder storingen zijn," verwacht Weber.

Franz Weber (hier op Anuga 2019) is managing director van Freshcup Deutschland.

Geoptimaliseerde reiniging
De machines kunnen worden uitgerust met een sproei-unit en als er geen directe wateraansluiting is, is er ook een waterpomp beschikbaar. Weber: "Dit versnelt en vergemakkelijkt het schoonmaken en zorgt voor een betere hygiëne. Met de schuimreiniger die we hiervoor aanbieden, wordt het proces nog beter en gemakkelijker, want deze schuimreinigers - uiteraard goedgekeurd voor levensmiddelen - lossen alle aanslag op."

Voor meer informatie:
Franz Weber
FRESHCUP Deutschland - DRL GmbH
Kleinhülsen 45
D-40721 Hilden, Duitsland
Tel. +49 2103 5879 16
f.w@freshcup.de  
www.freshcup.de     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven