Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bewerkte producten steeds belangrijker"

Op de Anuga FoodTec van dit jaar presenteert Foodcons uit Duitsland een nieuwe uitbreidingsmogelijkheid voor de FS-3600 multiCut, genaamd MultiSystem. Een nieuw touchscreen optimaliseert de bediening en biedt vele nieuwe instelmogelijkheden. Er zijn ook nieuwe transportbanden, waaronder de trayband met nieuwe directe vulling en ergonomische werkhoogte. Dit betekent dat de vers gesneden groenten in één enkel proces direct in trays verpakt kunnen worden. Volgens Karsten Schmitz, algemeen directeur van Foodcons, betekent dit dat er minder personeel nodig is voor de verwerking, wat weer een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Daarnaast zal de al beproefde BSM-150 bandsnijmachine van Sormac ook centraal staan.

20 jaar expertise in machinebouw
Het bedrijf Foodcons werd in 2004 opgericht. Sinds 2008 worden, naast het Sormac-programma, ook de eigen stansmachines verkocht, en sinds vorig jaar behoren ook de Astra schilmachines voor AGF tot het basisassortiment. De focus ligt daarbij op verwerkende bedrijven in Duitsland en Oostenrijk. Vooral in de horeca en foodcatering ziet Schmitz een groeiende vraag naar conveniencegroenten. "Tijdens de pandemie hebben velen hun baan verloren en een wezenlijk deel daarvan is niet teruggekeerd naar de horeca. Vanwege het daaropvolgende personeelstekort grijpen veel horecabedrijven nu vaker naar voorgesneden groenten, wat op zijn beurt ook de vraag naar de betreffende machines een boost heeft gegeven. Een absolute topper in ons assortiment is bijvoorbeeld de PC-55 van Sormac, waarmee paprika's in een handomdraai tot 30 mm kleine blokjes verwerkt kunnen worden."

Groeiende vraag in de Duitse retail en foodservice
Niet alleen in de foodservice, maar ook in de retail neemt de vraag naar convenience toe. Schmitz: "Het wezenlijke verschil is echter dat er in de foodservice een veelheid aan Duitse aanbieders is die de binnenlandse markt dienovereenkomstig voorzien, terwijl de retail voornamelijk bediend wordt door aanbieders uit het naburige buitenland." Hij wijst er ook op dat fruit, met name in het freshcut-segment, met een bescheiden marktaandeel van ongeveer 10% bij lange na niet de status heeft als groenten.


De FS-3600 MultiSystem werd ook gepresenteerd op de Fruit Logistica 2024.

"We mogen ook niet onderschatten dat diepvriesgroenten en -fruit vergeleken met bijvoorbeeld Nederland in Duitsland nog steeds een zeer hoge status heeft, waardoor verse convenience onvermijdelijk een relatief kleiner marktaandeel vertegenwoordigt. Ik stel echter vast dat voorbewerkte producten in het algemeen steeds belangrijker worden", besluit Schmitz.

Bezoek Foodcons op de Anuga FoodTec: Hal 10.1 / F-068

Voor meer informatie:
Karsten Schmitz
Foodcons GmbH & Co. KG
Amerner Str. 53
41366 Schwalmtal - Duitsland
Tel.: +49 (0)2163 5777461
info@foodcons.de
www.foodcons.de

Publicatiedatum: