Abdel Jalil Rakkaz over het nieuw opgerichte IRIS Markt

Keuze uit Marokkaanse Hass- en Fuerte-avocado's

Directe importen uit Zuid-Europa en Noord-Afrika vormen de kerncompetentie van het onlangs nieuw opgerichte bedrijf IRIS Markt, dat gevestigd is in het Duitse Viersen. De producten worden uit verschillende landen - bijvoorbeeld Spanje, Marokko of Italië - geïmporteerd en vers, gecontroleerd en verpakt geleverd, vertelt Abdel Jalil Rakkaz, directeur van het groothandelsbedrijf.


Hass-avocado's uit Marokkaanse teelt / Foto: IRIS GmbH

Directe betrekkingen in het land van oorsprong
Abdel Jalil Rakkaz komt oorspronkelijk uit de bouwwereld, maar waagde onlangs de sprong naar de fruitsector. "Wij hebben goede contacten met de telers in Marokko en zijn hierdoor in staat om onze producten direct te importeren en met minimale voorraden te werken. Of het nu gaat om groothandelaren of retailers: iedere klant profiteert van onze optimale inkoopomstandigheden, gereduceerde inkoopkosten en ons brede leveranciers- en logistieke netwerk", aldus Abdel.


Verpakte frambozen (links) en diepgevroren aardbeien / Foto: IRIS GmbH

Momenteel is het Marokkaanse avocadoseizoen in volle gang, vervolgt de ambitieuze groothandelaar zijn verhaal. "We bieden onze klanten de keuze tussen twee rassen, de in de handel gebruikelijke Hass-avocado en de variëteit Fuerte, waar eveneens een stijgende vraag naar is. Aangezien de avocado veelzijdig te gebruiken is, krijgen we ook aanvragen van buiten de klassieke fruitbranche, bijvoorbeeld van cosmeticaproducenten."


Aardbeien uit Marokko / Foto: IRIS GmbH

Vers en diepgevroren zachtfruit
Verder horen allerlei soorten zachtfruit tot het basisassortiment van het jonge bedrijf. "Frambozen bieden we nu als diepgevroren product aan, aardbeien worden daarentegen overwegend vers verkocht. Aangezien ons bedrijf echter nog steeds in opbouw is, kunnen we het verkooppotentieel van de afzonderlijke producttakken momenteel nog niet precies inschatten", zegt Abdel tot slot.

Voor meer informatie:
Abdel Jalil Rakkaz
IRIS Markt GmbH
Hohlstrasse 36
41747 Viersen, Duitsland
+49 17 663 222 484
info@iris-markt.de 
www.iris-markt.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven