Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF tijdens Biokennisweek 10 t/m 13 januari 2022

Webinars over robuuste rassen en de rol van robots

Van 10 tot en met 13 januari 2022 vindt de Biokennisweek plaats. Tijdens deze week worden ruim 110 webinars via een online platform aangeboden. Thema’s zoals klimaatverandering, biodiversiteit, wet- en regelgeving, watervervuiling, natuurinclusieve landbouw, marketing, korte keten komen aan de orde. De webinars zijn live te volgen of later terug te kijken.

De webinars zijn verspreid over vier dagen waarin op woensdag en donderdag live uitzendingen vanuit de studio in Den Bosch plaatsvinden. Gepresenteerd door Marjolein Keuning, bekend als actrice, zangeres en presentatrice. En nu enthousiaste studente aan de Warmonderhof.

Een greep uit de webinars interessant voor AGF:

24. Robuuste aardappelen in heel Europa?

30. Impact met diversiteit: de rol van landbouwrobots

44. Omschakelen naar biologische akkerbouw en groenteteelt

68. Het belang van vrij en robuust zaadgoed

100. Ziekten en plagen en mogelijkheden beheersing voor de Europese biologische fruitteelt in kaart gebracht

Rechts: Wendy Schalke

Afsluitend nummer 27. Boerentroonrede 2022 : Krispijn van den Dries

Boerentroonrede
Alweer voor het vierde jaar op rij wordt tijdens de Biokennisweek de Boerentroonrede uitgesproken. Dit jaar niet als opening, maar als afsluiting van het online programma.

Krispijn van den Dries is met Peter Keij en vader Digni de drager van BioRomeo, een biodynamisch akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Een bedrijf dat inzet op grote biodiversiteit – waaronder de inmiddels ingeburgerde gekleurde wortels - en voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbinding.

Krispijn van den Dries

Krispijn werd een bekende boer door zijn actie in 2012 toen hij 6000 kilo aardappels op de Dam in Amsterdam uitstrooide , uit protest dat de supermarkten kozen voor aardappels uit het buitenland.

Hierdoor ontstonden nieuwe contacten met consumenten die groenteclubs gingen opzetten, waar nog steeds - een weliswaar klein deel-  van de teelten worden afgezet.

Krijspijn is een denker als het gaat om nieuwe verbindingen, tussen boer en burger, tussen platteland en stad. Een boer die voor z’n jonge gezin een papa-dag heeft ingelast. Hoe kijkt hij naar de toekomst van de boer?

Evenals voorgaande jaren zal Edith Lammerts van Bueren, voorzitter van de Bio Academy deze boerentroonrede inleiden.

Publicatiedatum: