Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De grootste appelverwerkende landen in de spotlights

Tot 2031 zal de productie van bewerkte appelproducten in Frankrijk, Italië en Polen naar verwachting stijgen van 0,5% naar 1,2% per jaar. In Hongarije zal de productie licht toenemen met 0,2% per jaar.  

De productie in Duitsland daarentegen zou tot aan 2031 kunnen dalen tot 236.000 ton, wat neerkomt op een jaarlijkse daling van bijna 2% ten opzichte van 2020. In andere producerende EU-landen zullen de aantallen appelen voor de verwerkende sector tot 2031 naar verwachting dalen tot 150.000 ton. 

Daarnaast zal de aanvoer van appelen voor de verwerking volatieler worden onder invloed van ongunstige weersomstandigheden.  

Ongunstige vooruitzichten met betrekking tot de vraag
De consumptie van bewerkte appelproducten (zoals sappen, moes, etc) per hoofd van de bevolking zal naar verwachting dalen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen. In Hongarije wordt een tegenovergestelde trend verwacht met een jaarlijkse groei van 2,1%. De voornaamste oorzaken van de verwachte daling zijn de marktrijpheid, waardoor dit 'traditionele product' minder aantrekkelijk is voor consumenten, en de gezondheidsbezwaren met betrekking tot het hoge suikergehalte van bepaalde producten.  

Handel: een voortzetting van het recente verleden
Over het algemeen zullen de voornaamste producerende landen in de EU hun huidige handelspositie behouden. Met name in Frankrijk en Duitsland zal de netto-import jaarlijks met gemiddeld 2% tot 3% dalen. De netto-export van Italië, Polen en Hongarije zal naar verwachting tot 2031 toenemen, waarbij de grootste toename in Polen (ongeveer 2% per jaar) wordt verwacht. 

Klik hier om het EU-rapport over de marktvooruitzichten voor de agrarische sector te lezen.

Voor meer informatie: ec.europa.eu

Publicatiedatum: