Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Futurpera: beurs moet sector nieuw leven inblazen

De sfeer op Futurpera kon niet anders dan de huidige algemene stemming binnen de perenteeltsector weerspiegelen, maar er waren ook tekenen van hoop waar te nemen die de sector nieuw leven moeten inblazen. De vakbeurs, die van 2 tot 4 december jongstleden in het Italiaanse Ferrara plaatsvond, moet een startpunt worden om de sector weer op te bouwen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Paolo Bruni, voorzitter van CSO Italy, het servicecentrum van Italiaanse fruit- en tuinbouwbedrijven, merkt op: "We hebben deze editie van Futurpera gehouden op een van de meest dramatische momenten van de geschiedenis van de Italiaanse perenteelt. Nooit eerder is er een opbrengstdaling van 70% geweest, zoals dit jaar is gebeurd. Maar de grote opkomst van overtuigde standhouders en het aandachtig luisterende oor van honderden mensen op de verschillende technische en commerciële presentaties getuigen van een sterke wil om te blijven investeren in deze sector."
 

"Ik hoop dat de nieuwe inzichten die we deze dagen hebben kunnen geven over onder meer risico-instrumenten, klimaatverandering, onderzoek, biotechnologie, tuinbouw 4.0, verzekeringen en commerciële strategieën nuttig zullen zijn om de Italiaanse perenteelt nieuw leven in te blazen", zegt Bruni.

Futurpera is een subbranche-evenement, dat niet leeft van de grote aantallen, maar zich eerder richt op het regionale en nationale niveau. "Het succes van een evenement meet je niet alleen door het aantal bezoekers op te tellen", zegt Andrea Moretti, voorzitter van het congrescentrum in Ferrara. "Wat niet wil zeggen dat er geen opkomst was. We zijn zeker tevreden met het bezoekersaantal, want een face-to-face-event in deze situatie organiseren is altijd een gok. Maar bovenal heb ik echte interesse gezien in de onderwerpen die tijdens de conferenties werden behandeld en in de voorstellen die door gespecialiseerde bedrijven uit de sector werden gepresenteerd."

"80% van de bedrijven kwam uit Emilia-Romagna en ik sta erop hen te bedanken omdat het een moedige keuze is om deel te nemen aan een vakbeurs die zich richt op een sector die door een structurele crisis gaat. We gaan, denk ik, allemaal, organisatoren, instellingen en de hele toeleveringsketen, de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de peer de hoeksteen blijft van de fruitteelt in deze regio. Wij als congrescentrum zijn alvast weer bezig met de voorbereiding van de volgende editie in 2023, want beurzen als Futurpera zijn essentieel om de economie en werkgelegenheid in onze regio te versterken."

De vakbeurs werd georganiseerd door het Ferrara Congrescentrum, CSO Italy en de Interprofessionele Perenorganisatie (OI Pera). Het evenement werd ook gesponsord en ondersteund door het Italiaanse ministerie van Landbouw, de regio Emilia-Romagna, de gemeente Ferrara, de Kamer van Koophandel van Ferrara en enkele sponsors zoals Bper Banca en VH Italia Assicurazioni.

Publicatiedatum: