Zwitserse organisaties zeggen deelname aan Fruit Logistica 2022 af

Nadat de organisator de Fruit Logistica verschoven heeft naar 5 tot en met 7 april 2022, heeft de Zwitsere AGF-sector met elkaar overlegd of een aanwezigheid op de Fruit Logistica ook in het voorjaar als zinvol gezien wordt, meldt Swisscofel.

Beurspresentie: de Zwitserse stand
"April is voor de groenten-, fruit- en aardappelsector in Zwitserland een belangrijke maand. In de groentensector is het nieuwe seizoen in volle gang, belangrijke seizoenshandel staat voor de deur en de Paasfeestdagen volgen slechts één week later. Het is bovendien de tijd van de overgang van importen naar producten uit eigen land en veel soorten worden gezaaid en geplant. Bij de aardappelen is dit het moment waarop de aardappelen uit bewaring opraken, de vroege aardappelen uit de import komen op de markt en de planningen voor het Zwitserse vroege aardappelseizoen al lopen."

"In de fruitsector worden de gewassen verzorgd en de belangrijke zachtfruit- en steenfruitseizoenen voorbereid. Bij het hardfruit worden er belangrijke stappen gezet voor het verdere seizoensverloop. Alles bij elkaar ziet de gehele Zwitserse AGF-sector het tijdstip voor de Fruit Logistica in april als alles behalve optimaal, wat tot de volgende beslissing geleid heeft: SWISSCOFEL, VSGP, SOV en Swisspatat hebben unaniem besloten om hun deelname aan de beurs voor 2022 af te zeggen."

"We betreuren het dat we dit vaste jaarlijkse moment ook in 2022 niet door kunnen laten gaan, maar zijn er van overtuigd dat dit besluit ook door de leden van de afzonderlijke organisaties zou zijn genomen. We zullen ons ervoor inzetten dat we tijdens de editie van 2023, hopelijk weer in februari, weer de gebruikelijke beursplek in kunnen nemen."

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven