Guy Clessens, Fruit Vandepoel:

"Goede vraag naar exoten en vergeten groenten, verkoop bospaddenstoelen bleef dit seizoen achter"

Tholen - Vooralsnog zijn de Belgische winkels en horeca nog 'gewoon' geopend. "Maar gezien alle Corona-berichten verwacht ik dat meer consumenten de komende weken zullen thuisblijven of afhalen. Dat kan een voordeel zijn voor de winkeliers", constateert Guy Claessens van Fruit Vandepoel, dat gevestigd is op de Brusselse groothandelsmarkt MaBru. 

Een belangrijke trend is volgens de groothandelaar dat steeds meer winkeliers hun orders via mail bestellen. "Vroeger kwamen ze meer hier naar de groothandel en zochten ze hun handel uit. Nu bestellen ze de meeste producten online en vaak komen ze dan wel zelf hun handel afhalen en nemen ze nog de laatste artikelen mee."

"Het is momenteel nog niet superdruk, iedereen wacht de nieuwe coronaregels af, maar ik verwacht dat de vraag in december wel aan zal trekken. Zo komen de exoten veel meer in trek. Wij doen nu onder meer veel lychees uit Ile de Réunion, maar ook kersen uit Chili en Zuid-Afrika en bladsinaasappelen en granaatappels vanuit Sicilië zijn momenteel veelgevraagd en ook verkopen we best wat kumquats en onze Top mango’s van Dorium tropical Gold doen het goed", vertelt Guy. "Het speciale citrusseizoen is ook gestart, zo hebben we unieke citrus zoals de buddha hand, chinotto, bergamot, cedraat, kalamansi, citruskaviaar, dragon fly, tijgercitroen.

Het bospaddenstoelenseizoen is dit jaar matig verlopen. De prijzen waren hoog en er was best wat schaarste op de markt. Inmiddels loopt dit seizoen alweer naar zijn einde. De mini-groenten en zogeheten vergeten groenten doen het juist weer erg goed. Zo verkopen we momenteel naast de typische wintergroenten, zoals spruitjes, ook nog steeds de kleine serrebloemkooltjes, mini-pastinaken, mini-wortelen, maar ook specialiteiten als kervelwortel en Pink meat radijs. De Italiaanse groenten die we zelf importeren zijn ook erg in trek."

"De Kerstdrukte die we vroeger kenden is inmiddels wel wat afgevlakt. Je hebt genoeg winkeliers die de zaak zelfs sluiten, maar we gaan er weer alles aan doen om een topassortiment voor de dag te leggen, zodat de primeurzaken voor alle AGF-producten die uitblinken in kwaliteit en smaak bij ons terecht kunnen. Dat zien we toch wel een beetje als onze taak", besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
guy@fruitvandepoel.be                
www.fruitvandepoel.be         


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven