Texas niet langer grootste grapefruitproducent door vorstschade februari

Negen maanden na de historische koudegolf in februari in Texas heeft de grapefruitsector van de staat nog steeds te kampen met de gevolgen daarvan. Het koufront dat op 14 februari het subtropische zuidoosten van de staat bereikte, heeft twee grapefruitoogsten in de regio beschadigd. Nu wordt verwacht dat de grapefruitoogst van dit seizoen, die op het ogenblik van het koufront pas in bloei stonden, minder dan een derde van een gemiddelde oogst zal opleveren.

Voor de uitbraak was Texas de grootste leverancier van grapefruit in het land, maar door de schade aan de boomgaarden is het nu de op twee na grootste leverancier in het land.

Bronnen schatten dat deze oogst door de bevriezing slechts 30% van een normale oogst zal opleveren. Het fruit dat het wel heeft overleefd, zal tegen eind november worden geoogst in plaats van wanneer het seizoen normaal van start gaat, dat is rond half september tot begin oktober. Het totale financiƫle verlies als gevolg van de vorst wordt geraamd op ongeveer 300 miljoen dollar (266,7 mln euro).

Bron: accuweather.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven