Nieuwe verticale schilmachine populair in de aspergesector

Hepro® heeft een nieuwe versie van de HEPRO-1800 ontwikkeld voor het seizoen 2022 en deze voor het eerst gepresenteerd op de asperge- en zachtfruitbeurs expoSE 2021 in Karlsruhe. "De beurs heeft ons weer laten zien dat nu een groot aantal telers overstappen op het unieke verticale schilsysteem. Veel klanten hebben bij buurbedrijven over het perfecte schilresultaat gehoord. Zelfs geheel nieuwe klanten hebben op de beurs de HEPRO-1800 besteld en daar zijn we echt trots op", zegt Christoph Wolter, directeur van Hepro. "De perfecte combinatie uit schilprestatie en schilkwaliteit is de bestseller van het nieuwe seizoen, maar de hoge vraag hadden we niet verwacht."

De nieuwe variant van de HEPRO-1800 heeft speciaal ontwikkelde universele grijparmen. Deze grijparmen zijn nu in staat om soepasperges tot jumbo-asperges perfect te schillen. Met slechts twaalf sneden wordt door middel van de unieke schiltechniek een schilresultaat behaald. De beide varianten van de HEPRO-1800 schillen asperges met een diameter van 8 – (32) 36 mm.


Het enthousiasme voor het verticale schilsysteem was bijzonder groot op de vakbeurs in Karlsruhe, meldt Hepro.

Vraag naar grote machines
"Vanwege de grote vraag naar de grote machines, zullen we onze productiecapaciteit momenteel nogmaals uitbreiden. Zo veel direct op de beurs ontvangen opdrachten voor de schilmachines hebben we twee jaar geleden niet gekregen. De aangekondigde stijging van het minimumloon en de overtuigende schilkwaliteit heeft zeker bijgedragen aan het beurssucces."

Schillen, snijden en verpakken
"De expoSE van dit jaar heeft laten zien hoe de trend van de gehele verwerking, zowel bij de directe verkoop alsook bij de industriële verwerking, stijgt. De thema's schillen, snijden, verpakken en aantrekkelijk presenteren hebben bezoekers bijzonder aangesproken."

Highlight: op ijs gepresenteerd en verkocht
Iets speciaals voor in de boerderijwinkel of op verkoopstands belooft het ijsbad 'fresh on ice'. Deze op een champagnekoeler lijkende constructie uit roestvrij staal heeft geen stroom nodig. Men vult de kist slechts met ijsblokjes of crushed ijs en kan aantrekkelijk verpakte producten presenteren. 'Fresh on ice' is er in diverse designs en maakt bijvoorbeeld geschilde, verpakte asperges aantrekkelijker. "Producten die op ijs gepresenteerd worden beloven altijd ultieme versheid en net dat ene extra, zegt Christoph Wolter. "Op de expoSE zat het ijs nog in de box, de gekoelde producten waren echter snel weg!“


Het team van Hepro op de expoSE 2021

Innovatieprijs 2021: hygiëne en design gecombineerd
De desinfectiezuil 'Footstep Hygiene' combineert het thema desinfectie met puur design. "We willen met onze desinfectiezuil een hoogwaardig en duurzaam alternatief voor onhandige plastic producten aanbieden", zegt Christoph Wolter. Op 17 november ontving het Hepro-team van VSSE-directeur Simon Schumacher de innovatieprijs van de expoSE 2021. "De zuil heeft een inhoud van drie of vijf liter, is verkrijgbaar in diverse designs en is onderhoudsarm. We zijn blij met deze onderscheiding!“

Voor meer informatie: 
HEPRO GmbH
Rheda-Wiedenbrück
+49 05242 579790
vertrieb@hepro-gmbh.de 
www.hepro-gmbh.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven