Adrian Dale, Tosca

NeRA-pallet: robuust en nestbaar

In augustus 2020 nam Tosca, een specialist in herbruikbare verpakkingen en supply chain-oplossingen, Contraload NV over, een bedrijf in plastic pallet pooling in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

De overname van Contraload stelde Tosca in staat om toeleveringsketens van begin tot eind te bedienen, van de eerste tot de laatste kilometer. Het vergroot ook het geografische bereik van Tosca en het productportfolio van het bedrijf. Samen biedt het gecombineerde bedrijf de klant meer flexibiliteit en een betere service.

Adrian Dale, directeur voor het VK en Ierland bij Tosca, zegt dat een 'one size fits all'-oplossing niet haalbaar is in deze economische activiteit, waardoor de eigen R&D-afdeling van Tosca samen met de klant een oplossing op maat creëert. Dit is Tosca's grote onderscheidende factor.NeRa: robuust en nestbaar
"Pallets zijn sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer veranderd, dus Tosca's nieuwe robuuste, nestbare en in het rek passende plastic NeRa-pallets kunnen baanbrekende efficiëntie leveren in de geautomatiseerde distributieketen. We denken dat het een revolutie teweeg kan brengen in de goederenstroom in veel sectoren", aldus Adrian.

De NeRa-pallet is robuust en kan in veel industrieën worden gebruikt. NeRa is ontworpen om beter te presteren dan hout en is de eerste plastic pallet met PowerDeck™-sterkte en is uitgerust met SureFoot™-poten voor naadloze automatisering. De pallet is geschikt voor statische belastingen tot 3.000 kg en is volledig nestbaar - een unieke combinatie die de opslagcapaciteit vergroot en de benodigde ruimte tot 2,5 keer vermindert in vergelijking met houten equivalenten. De pallets, die robuust maar toch heel licht zijn, garanderen minimale doorbuiging in de tijd. Dat maakt NeRa ideaal voor sterk geautomatiseerde sectoren waar het van cruciaal belang is om productschade te minimaliseren en kruisbesmetting te voorkomen.

"Het is een lange reis geweest en in oktober van dit jaar hebben we de eerste 500 pallets gefabriceerd. Op dit moment zijn de pallets beschikbaar in Euro-formaat en we zullen binnenkort overgaan tot het produceren van de maten voor de Amerikaanse markt", zegt Jesse Sels, EMEA voorzitter bij Tosca.

"Een van de grootste voordelen van deze pallets is dat ze, wanneer ze leeg zijn, nestbaar zijn. Er passen 528 standaardpallets in een vrachtwagen, met NeRa-pallets stijgt dat cijfer naar 1.221, dat is 2,5 keer meer capaciteit."

"In deze tijd van gebrek aan vrachtwagenchauffeurs en zelfs vrachtwagens is dit een enorm voordeel. Als je kijkt naar een land als het VK dat grote hoeveelheden groenten en fruit importeert uit Europa, maar niet dezelfde volumes exporteert, zie je dat er flink kan bespaard worden op het aantal retourtransporten. De impact op de transportkosten is dus enorm. NeRa-pallets zijn zeer concurrerend ten opzichte van bestaande poolingpallets."

Jesse wijst er ook op dat de opslagruimte bij retailers beperkt is en dat deze pallets slechts een fractie van de ruimte innemen van andere pallets.

"Het unieke ontwerp is compatibel met elk transport- of stapelsysteem. De pallets zijn ook zeer eenvoudig te reinigen. Duurzaamheid is tegenwoordig ook erg belangrijk. De levensduur van deze pallets ligt tussen de 5-10 jaar, afhankelijk van het gebruik. De poten kunnen ook worden verwijderd en vervangen of gerepareerd. Wij geloven dat dit een echte gamechanger is voor de groente- en fruitsector."

Asset IQ
In september van dit jaar heeft Tosca een uitgebreide IoT-service, Asset IQ genaamd, toegevoegd aan zijn brede portfolio van herbruikbare transport- en opslagsystemen. Asset IQ van Tosca is een IoT-oplossing die cruciale gegevens en inzichten over prestaties in de toeleveringsketen levert. Partners zullen het gebruiken om de efficiëntie te verhogen en knelpunten op te lossen, wat leidt tot betere prestaties.

De Asset IQ-service omvat het uitrusten van Tosca's herbruikbare pooling-producten met actieve IoT-technologie, waardoor realtime gegevens gerapporteerd worden op een dashboard dat toegankelijk is voor klanten op hun eigen computers en mobiele apparaten. Tosca zoekt samen met de klanten uit wat voor hen de beste oplossing is door de Asset IQ-technologie te combineren met de producten uit het brede portfolio van herbruikbare pallets, bulkcontainers, displays, kratten en dolly’s. De belangrijkste opties zijn onder meer realtime lokalisering van de opslagmiddelen, de mogelijkheid om lekken op te sporen en monitoring van het gebruik van de middelen, van de cyclustijden en van de algehele efficiëntie van de pool.

"Dit systeem kan worden gebruikt om niet alleen onze transport- en opslagsystemen, maar ook die van onze klanten te taggen", legt Jesse uit. "Het platform zal voorkomen dat opslagmiddelen 'verloren' gaan. Maar het kan ons ook vertellen of ze vol of leeg zijn. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om het ophalen te optimaliseren en nauwkeurigere voorraadtellingen en prognoses te maken."

Het systeem maakt ook magazijnoptimalisatie mogelijk. Product met de kortste houdbaarheidsdatum kan dan als eerste worden meegenomen en de operator weet precies waar hij het in het magazijn kan vinden.

Het zal ook een geschiedenis voor het product opbouwen, wat ten dienste staat van de traceerbaarheid. Dat is essentieel in het geval van recalls van producten. Voor fruit dat uit andere landen wordt geïmporteerd, is het essentieel om zicht te hebben op de toeleveringsketen, vooral als het product niet in optimale staat aankomt. De tags kunnen de klant laten zien wanneer en waar de koudeketen is onderbroken.

"We werken samen met de klant om te zien wat het beste bij hun bedrijf past", legt Adrian uit. "Soms is de technologie te duur voor kleine kratten, maar dan kunnen we die toepassen op een klein percentage kratten in een grote bestelling om gaten in het systeem te vinden en precies te weten waar het mis gaat. De tags kunnen ook worden gebruikt bij promoties in winkels, aangezien het aantal bezoekers langs het krat geteld kan worden."

Een ander voorbeeld van hoe de tag een gamechanger is, is in de thuisbezorging. Tijdens de lockdowns was er een enorme vraag naar deze kratten toen de consument zijn boodschappen aan huis liet leveren. Adrian zegt dat toen de tags op de kratten werden gebruikt, dit het gedrag van de bestuurder volledig veranderde en het verlies van kratten drastisch verminderde.

"Ons platform is – denk ik – zijn tijd ver vooruit op het vlak van bruikbaarheid. Onze klanten kunnen zelf kiezen welke gegevens ze gebruiken. Het platform is nog maar kort operationeel, maar we hebben al heel goede feedback gekregen van onze klanten", besluit Jesse.

Voor meer informatie:
Maria Alonso
Publitek
+44 (0)15 8239 0980
maria.alonso@publitek.com 
www.toscaltd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven