Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Letse importeurs katten regelmatig AGF om

De Letse Voedsel- en Veterinaire Dienst (FVS) heeft in een maand tijd meer dan 390 retailers geïnspecteerd en in 40% van de gevallen overtredingen vastgesteld. De meeste overtredingen hadden betrekking op het misleiden van consumenten over de oorsprong en de kwaliteit van de AGF-producten.

De inspecties waren gericht op begeleidende documenten, etikettering, informatie over de oorsprong en andere consumenteninformatie, en op de kwaliteit en opslagomstandigheden van het product.

In 15% van de gevallen kregen consumenten geen of geen nauwkeurige informatie over de oorsprong. In 10% week het land van herkomst af van wat er in de documenten stond en in 8% ontbrak het land van herkomst volledig in de documenten.

Bovendien werden in 15% van de gevallen bedorven of ondermaatse groenten en fruit verhandeld. Onjuiste etikettering werd aangetroffen in 4% van de gevallen en hygi├źneovertredingen in 3%.

Overtredingen met betrekking tot het land van herkomst kwamen het meest voor in supermarkten en minder vaak op (straat)markten.

Bron: rus.delfi.lv

Publicatiedatum: