Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TFC Holland bespaart ruim 15 ton plastic door pomelo's niet te verpakken

Sinds 2019 levert TFC Holland rode en witte pomelo's zonder extra verpakking. Hierdoor wordt tussen de 25 en 53 gram plastic afval per karton of EPS-krat bespaard. In veel supermarkten worden pomelo's nog steeds in krimpfolie en eventueel ook nog in een netje verpakt. Mike Kooi van TFC: "Wij bieden pomelo's zonder enige (plastic) verpakking aan en besparen zo meer dan 15 ton plastic afval per seizoen. Vóór de marktintroductie hebben we deze aanpak uitvoerig getest en vastgesteld dat we de krimpfolie niet nodig hebben om een hoogwaardig product te garanderen. We hebben deze 'plasticvrije' benadering sindsdien verder ontwikkeld en zijn tot nu toe zeer succesvol geweest." In nauwe samenwerking met de klanten kan TFC ook een grote hoeveelheid wegwerpkartons vermijden. "Als we voldoende tijd hebben, kunnen we het fruit al in EPS / IFCO SYSTEMS kratten verpakken bij de bron en hebben we daar dus geen kartons meer voor nodig. Een betrouwbare afspraak met onze klanten is natuurlijk erg belangrijk", stelt Falk Schlusnus, CEO van TFC Holland.

Hij benadrukt verder dat onverpakte producten niet voor alles en iedereen een oplossing zijn, aangezien verpakkingen verschillende doeleinden dienen. Dit omvat bijvoorbeeld productetikettering, het beschermen van groenten en fruit tegen mechanische schade, het verlengen van de houdbaarheid en het waarborgen van hygiëne. Veel consumenten waarderen bepaalde herkomsten of certificeringen zoals Fair Trade of biologisch en willen deze gemakkelijk kunnen herkennen. Dit is lastiger met een los product, vooral als het kleiner is.

Bovendien mag het gemak van verpakkingen niet worden onderschat. Vooral consumenten die snelle en gemakkelijke boodschappen waarderen, geven vaak de voorkeur aan voorverpakte producten voor kleinere groenten en fruit. Een van de belangrijkste taken van verpakkingen is om de kwaliteit te behouden, producten veilig te vervoeren, verliezen te minimaliseren en op die manier voedselverspilling te verminderen. Afhankelijk van het product kan plastic verpakking ook de beste oplossing zijn. Op verschillende verpakkingslijnen wordt elke dag een grote diversiteit aan exotisch fruit verpakt bij TFC in Waddinxveen. "We bieden een verscheidenheid aan verpakkingsoplossingen, inclusief op maat ontworpen punnets voor producten zoals limes, avocado's of mango's die 100% plasticvrij zijn", voegt Ben van der Dussen, magazijnmanager bij TFC Holland, toe.

Voor meer informatie:
TFC Holland B.V.
Piet Stuurmanweg 7
NL-2742 JX Waddinxveen
Tel: +31 (0) 174 525700
info@tfc-holland.nl
www.tfc-holland.nl

Publicatiedatum: