Schillen en snijden een peulenschil voor de Mango Peeler-de-Cheeker

In landen rondom de Middellandse Zee is de teelt van exotisch fruit gevarieerder dan ooit. Vanwege de opwarming van de aarde verschuift de grens voor de teelt van fruitsoorten als papaja, kiwi en passiefruit verder naar het noorden. In Spanje floreert de mangoteelt momenteel. Deze fruitsoort wint snel aan populariteit onder consumenten. De mango's worden geplukt wanneer zij het juiste stadium van rijpheid hebben bereikt aangezien transport geen probleem meer vormt. De afzetmarkt bevindt zich immers om de hoek. 

Gemaksfruit zoals gesneden mango wint terrein 
Hans Keijzer, directeur van ZTI Smart Machines, verwacht dat de verwerking van mango's een vlucht zal nemen in Spanje, evenals in andere Zuid-Europese landen. "Het assortiment gemaksfruit is al uitgebreid in Europese supermarkten. Er is vraag naar verpakkingen met hapklare mangoblokjes. Niet alleen de retail, maar ook de horecasector is een grote afnemer van gesneden fruit."

Mango Peeler-de-Cheeker
Het schillen en ontpitten van mango's vereist vaardigheid. ZTI is een fabrikant van AGF-verwerkingsmachines. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van kwetsbare fruitsoorten, zoals kiwi's, meloenen en mango's. De nieuwe Mango Peeler-de-Cheeker staat wereldwijd volop in de belangstelling vanwege de innovatieve manier waarop deze machine functioneert. De mango's worden stuk voor stuk door de Mango Peeler-de-Cheeker-machine gevoerd. Tegelijkertijd worden zij in de lengterichting geschild en ontpit. Tijdens de verwerking blijft het kwetsbare vruchtvlees intact, waardoor ook de houdbaarheid wordt verlengd. 

Langer houdbaar, hogere opbrengsten en een goed rendement op investering
Keijzer: “Het product blijft langer vers in het winkelschap en bij de consument thuis. De machine biedt de hoogst mogelijke opbrengst en is geschikt voor de verwerking van kleine en grote mango's door het verwisselen van de schilmessen. Deze zogenaamde 'dunschillers' zorgen ervoor dat er geen fruit verloren gaat. Hetzelfde geldt voor de gebogen messen die gebruikt worden voor het ontpitten. Deze wijze van ontpitten maximaliseert de opbrengsten. De machine beschikt nog over enkele andere mogelijkheden die hem uniek maken."

De Mango Peeler-de-Cheeker 20 schilt en ontpit 20 mango's per minuut
“We zijn blij dat een groot aantal van onze klanten gebruikmaakt van deze machine. De vraag is groot en we hebben ook een aantal orders lopen. Deze machines worden momenteel geassembleerd, waarna ze aan klanten in de VS, Zuid-Amerika en Europa worden geleverd. De Mango Peeler-de-Cheeker 20 werd ontwikkeld op basis van ervaringen die we de afgelopen vijf jaar hebben opgedaan met de Mango Peeler-de-Cheeker 40 en, nog belangrijker, de feedback van onze klanten. Dit alles maakt deze relatief nieuwe machine tot een betrouwbaar en bewezen stuk gereedschap," aldus Hans Keijzer. 

Voor meer informatie:
Hans Keijzer
ZTI
info@zti.nl
www.zti.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven