Nieuwe schil- en snijmachine voor appelen

“We zijn een 100% Italiaans bedrijf en dit maakt ons nog trotser en enthousiaster over ons Made in Italy”, zegt Virginia Cascella, exportmanager van PND, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van machines voor het schillen en snijden van fruit.

Algemeen manager Vincenzo Di Prisco en exportmanager Virginia Cascella voor model SS8

“Tijdens MacFrut zagen we veel bezoekers afkomstig van bedrijven uit de cateringsector en die zich bezig houden met kant-en-klare producten, maar er was ook veel belangstelling uit Zuid-Amerika, Afrika en de Balkan. Wij zijn zeer tevreden over het verloop van de beurs, de eerste waar we na 19 maanden gedwongen stilstand weer aanwezig konden zijn.” 

Naar welke machines is momenteel de grootste vraag? “De demonstratie van het schillen en snijden is iets waardoor onze gesprekspartners altijd aangenaam verrast zijn, omdat ze de intuïtie en eenvoud van onze machines vanaf het begin kunnen testen. De PL1D ananas- en meloenschiller en de SS8 universele snijder voor fruit en groenten blijven succes oogsten. Belangrijk zijn ook de aanpassingen aan het schilapparaat mod. PL6, dat een multifunctionele machine voor appelen kan worden. In één enkele machine vinden we de mogelijkheid om de appel te schillen, te ontdoen van klokhuis en te snijden in partjes, rondjes en blokjes.”

Schiller Mod. PL6

Het nieuwe product van PND is dus een machine die volledig bedoeld is voor de verwerking van appelen. De mechanische schilmachine blijft compact en gemakkelijk te hanteren, maar kan zowel manueel als automatisch worden geladen, met een capaciteit van ongeveer 400 kg/uur. De omschakeling van het snijformaat is eenvoudig en snel. In slechts enkele minuten kan worden overgeschakeld van de hele geschilde en van klokhuis ontdane appel op het segment, het blokje of de schijf. 

Schijfjes appel

De appellijn wordt gecompleteerd door een wastank voor de ontsmetting voorafgaand aan de verwerking en een behandelingstank om te voorkomen dat de appelen na het schillen en snijden bruin worden. De tanks worden ontworpen en gebouwd volgens de behoeften van de klant, zowel qua afmetingen als opties.

Intussen organiseert PND samen met zijn partner Food Freshly de volgende tentoonstelling op Fruit Attraction in Madrid, Hal 3 - Stand F05A.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 0818509368 
info@pndsrl.it 
www.pndsrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven