Nieuwe kersensorteermachine op Fruit Attraction

Tijdens de komende editie van Fruit Attraction hoopt Tomra Food de aandacht van kersentelers en -verpakkers van over de hele wereld te trekken met haar nieuwe Cascade Singulator voor het sorteren van kersen. 

"Op de tentoonstelling van dit jaar zal er in onze stand 10E11 een demo van onze nieuwe Cascade Singulator te zien zijn," vertelt Geoff Furniss, CEO van Tomra Fresh Food, onderdeel van Tomra Food. 

"Onze unieke methode is een primeur binnen de sector. De kwaliteit van sorteren is even belangrijk als een behoedzame verwerking en onze Cascade Singulator maakt gebruik van een innovatieve methode die de snijlocatie verbetert."

 

"In de stand zullen diverse leden van het team van Tomra Food aanwezig zijn, zowel van de divisie Tomra Fresh Food als van de divisie Tomra Processed Food, waaronder Roberto Ricci, Global Category Director."

Het team van Tomra zal eveneens klaarstaan voor het geven van informatie over alle overige technologieën, zoals Tomra Insight, een krachtig 4.0 dataplatform waarmee de efficiënte van het sorteren nog verder kan worden verbeterd en de apparatuur aan elkaar kan worden gekoppeld voor het genereren van waardevolle procesgegevens.

Aardappelsorteermachine
De Tomra 5A aardappelsorteermachine verwijdert meer dan 98% vreemd materiaal, verricht kwaliteitsinspecties en garandeert een kwalitatief schilproces. De sorteermachine beschikt over de hoogste capaciteit binnen de sector, draagt bij aan de voedselveiligheid en verhoogt de opbrengsten. Nimbus BSI+, voor de verwerking van diepgevroren groenteproducten, is in staat om de biometrische kenmerken van voorwerpen te detecteren en met grote nauwkeurigheid een groot aantal vreemde materialen of ongewenste onderdelen van planten te verwijderen. De BSI+-technologie van Tomra creëert meer waarde voor verwerkers van diepgevroren groenteproducten omdat de machine presteert wat andere machines niet kunnen, aldus de fabrikant. 

Voor meer informatie: 
Marijke Bellemans
Tomra Food
+32 (0)476 74 19 18
marijke.bellemans@tomra.com  
www.tomra.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven