Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Warren, Balle Bros, Nieuw-Zeeland

"Ondanks de logistieke problemen was het een redelijk uienseizoen, met veel belangstelling vanuit Europa"

Nu het Nieuw-Zeelandse uienseizoen zijn einde nadert, laat één van de grootste uientelers in het land weten dat het seizoen ondanks alle uitdagingen redelijk is verlopen. 

"Gezien de logistieke problemen was het een redelijk seizoen. De belangstelling vanuit Europa was groot," vertelt Paul Warren van Balle Bros. "De interesse vanuit Zuidoost- en Noord-Azië was prima, hoewel we dit jaar wel te maken hadden met meer duidelijke pieken en dalen in de vraag, zoals na de Ramadan in Indonesië." 

Het verpakken en verladen zit er bijna op. De export zal nog twee maanden doorgaan en met name gericht zijn op de eilandstaten in de Stille Oceaan.

Ondanks dat de aantallen niet zo goed waren als in 2020 was de kwaliteit over het algemeen uitstekend. Dankzij de gunstige teeltomstandigheden was er sprake van een groter aandeel grote uien, die volgens Paul zeer geschikt waren voor markten in Noordoost-Azië, waar er een voorkeur voor deze maten bestaat. In Zuidoost-Azië was de vraag naar kleinere maten uien sterk. 

"Op al onze belangrijke markten was er sprake van een sterke vraag. Dit stelde ons in staat om verschillende maten af te zetten. Vanwege het tekort aan koelcontainers, met name gedurende het piekseizoen in april en mei, was de aanvoer naar verschillende markten beperkt. We moesten namelijk beslissen waar we containerruimte reserveerden op basis van de importvensters. Het was ook moeilijk om de containers vanuit het Zuidereiland te verladen."

“Gezien de uitdagingen die Covid met zich mee heeft gebracht voor Balle Bros waren we blij dat we onze klanten dit jaar konden laten kennismaken met een geheel nieuwe digitale manier van zakendoen. Door zich in te schrijven bij Harvex is Balle Bros erin geslaagd om contact te leggen met bestaande en nieuwe klanten via een digitaal medium, wat de afzet in de regio Zuidoost-Azië heeft aangejaagd. "We zijn blij met de manier waarop dit eerste seizoen is verlopen en kijken ernaar uit om deze technologie ook komend seizoen weer te gebruiken."

"Het planten is achter de rug en we kunnen niet wachten tot het nieuwe exportseizoen in januari weer van start gaat. Vanwege  weersomstandigheden op het noordelijk halfrond, zoals hittegolven en overstromingen, zien we nu al veel interesse in ons product vanuit deze regio."

Voor meer informatie: 
Paul Warren
Balle Bros Group
+64 275 553 285
paul.warren@ballebros.co.nz 
www.ballebros.co.nz   

Publicatiedatum: