Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Kentering mangomarkt na moeizame augustusmaand"

Tholen - De augustusmaand was voor de mangomarkt niet om over een huis te schrijven. "Zo zie je maar dat elk mangojaar anders is. Vorig jaar hadden we in augustus tekorten bij uitblijven van het Senegal-seizoen, maar dit jaar hadden we voldoende aanbod van alle kanten. Dit heeft geleid tot een catastrofaal Senegal-seizoen voor telers en importeurs", aldus Henk van der Meij van Hars&Hagebauer.

"Die nasleep hebben we tot op de dag van vandaag gevoeld, maar er lijkt nu wel een kentering te zijn. Mede door vertragingen van de Braziliaanse aanvoer is de markt opgeschoond. Israƫl heeft nog niet veel product en de eerste Spaanse Osteen-mango's arriveren op de markt, maar die zitten toch op een heel ander niveau dan de zee-mango's, waardoor ze niet echt concurrerend zijn", aldus de importeur.

"Daarmee komen de prijzen langzaam uit een dip. De 5 euro was wekenlang niet in beeld, maar is nu een goede indicatie voor de dikke maten. Kleine maten zijn er nauwelijks te krijgen", vervolgt Henk. Op het gebied van variƫteiten is volgens hem de trend dat steeds meer supermarkten vasthouden aan Kent en Keitt en dat men met name in Noord-Europa de Palmer probeert te vermijden.

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 180 745100
Henk@harshagebauer.nl  
www.harshagebauer.de