Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Irish Farmers Association:

"Vraag en aanbod van aardappelen in EU in evenwicht"

De aardappelhandel is de laatste tijd iets rustiger, maar dat is typisch voor de tijd van het jaar. Het aanbod van aardappelen van het vorige seizoen blijft krimpen en de meeste aardappeltelers melden dat hun pakhuizen de afgelopen weken leeg zijn gebleven. Deze week is begonnen met het rooien van enkele vroege Rooster (rode schil, geel vlees) aardappelen, maar het zal nog een paar weken duren voordat er grote hoeveelheden beschikbaar zijn.

De markt voor Queen aardappelen blijft levendig nu in meer delen van het land de oogst wordt beƫindigd. De handel in geschilde aardappelen blijft floreren nu het vakantieseizoen voortduurt. Er worden prijzen genoteerd van meer dan 220 euro per ton.

In heel Europa zijn vraag en aanbod over het algemeen in evenwicht. Deze week zijn er enkele bemoedigende tekenen dat de volumes eindelijk beginnen terug te keren naar het niveau van voor de pandemie. Kopers doen nog steeds vooral een beroep op de oude oogst, maar volgende week zullen er meer Whites van de nieuwe oogst op de markt komen, evenals de eerste Reds van het nieuwe seizoen.

Bron: IFA

Publicatiedatum: