Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trops en Ruchey slaan handen ineen voor afzet van avocado

Op 22 juli jl. tekenden de Spaanse telersverenigingen Trops en Cooperativa Agrícola de Callosa d'en Sarrià (Ruchey) een samenwerkingsakkoord voor de teelt en afzet van avocado.

Trops werd in 1979 opgericht en is gespecialiseerd in de teelt en afzet van avocado en mango op het Iberisch schiereiland. Bij de organisatie zijn meer dan 3.000 telers aangesloten. Trops heeft een vestiging in de Portugese Algarve, drie in Malaga, drie in Granada en dankzij deze overeenkomst kan het nu ook haar diensten aanbieden in de Valenciaanse Gemeenschap.

Callosa d'en Sarrià werd opgericht in 1958 en doet een beroep op meer dan 1.200 leden die voornamelijk mispels telen. Het fruit wordt op de markt gebracht onder het merk Ruchey en wordt sinds 1992 beschermd door de oorsprongsbenaming Mispels uit Callosa d'en Sarrià. De telersvereniging teelt meer dan de helft van alle Spaanse mispels.

Meer dan 20 jaar geleden begonnen de telers van Ruchey zich ook toe te leggen op de teelt van avocado's als alternatief voor citrus en vandaag is de coöperatie de grootste avocadoteler in de Valenciaanse Gemeenschap.

Trops beschikt al over eigen teelt in Valencia en Alicante en dankzij deze samenwerking zal die nog aanzienlijk verder worden uitgebreid gezien de garanties die het de teler biedt op het gebied van winstgevendheid, zekerheid van afzet, transparantie en toekomstperspectief dankzij de investeringen die het al jaren doet in onderzoek naar teelttechnieken en marketing.

Trops heeft dit jaar al een soortgelijke overeenkomst getekend met de tweedegraadscoöperatie Unica en met deze nieuwe alliantie timmert het verder aan de weg om toonaangevend te blijven in de avocado- en mangoteelt.

De voorzitters van beide organisaties, José Lorca en Salvador Solbes, zien de verbintenis tussen Trops en Ruchey, twee vooraanstaande merken voor avocado’s, als een volgende stap om het werk van hun telers te blijven verdedigen in een steeds moeilijkere en competitievere markt.

Voor meer informatie:
Trops
Enrique Colilles
+34 619 315 748
www.trops.es

Ruchey, Cooperativa de Callosa d'en Sarrià 
Andrés Llorca
+34 606 564 162
www.coopcallosa.com

Publicatiedatum: