Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het is moeilijk te voorspellen hoe de vraag naar avocado zich de komende 4-6-8 weken zal ontwikkelen

Peru en Zuid-Afrika zijn op dit moment de belangrijkste leveranciers van avocado's aan Europa en het VK. In beide landen bereikt het avocadoseizoen nu zijn piek. Peru levert 64% van de avocado's aan de EU-markt, Zuid-Afrika 14%, Columbia 10% en Kenia 7% (overige bronnen 5%). 

"Wij en de leveranciers waar we mee werken zijn erg tevreden over de prestaties van deze herkomstgebieden. Men heeft momenteel overal te maken met uitdagingen," zegt Mark Everett, business unit director voor avocado's bij Worldwide Fruit.  

“De aanvoer uit Zuid-Afrika is op dit moment consistent nadat we eerder dit seizoen problemen hadden om toegang te krijgen tot containers. De huidige onlusten in het land zijn echter verontrustend en zullen mogelijk hun weerslag hebben op de verdere aanvoer van avocado's. De kwaliteit is beter dan vorig jaar toen Zuid-Afrika kampte met vertragingen en het fruit meer tijd op zee door moest brengen. De aanvoer uit Peru werd aanvankelijk gehinderd door stakingen en er was één week waarin we helemaal niet konden laden. Dit is nu voorbij. De kwaliteit van het Peruaanse fruit is ook erg goed."

Tijdens de lockdown vorig jaar ging de retailverkoop omhoog en zag Wordwide Fruit, dat hoofdzakelijk aan retailers levert, de vraag toenemen. Sinds de heropening van de horeca is de retailafzet volgens Mark licht teruggelopen, maar toch nog altijd sterk. 

"Voor leveranciers is het moeilijk te voorspellen hoe de vraag zich de komende 4-6-8 weken zal ontwikkelen. Momenteel is de situatie redelijk stabiel en in overeenstemming met onze planning. De horeca draait nog niet op volle toeren en naar verwachting zal er sprake zijn van een geleidelijke overgang. De goede weersverwachting voor dit weekend zal de afzet aanjagen omdat mensen meer salades zullen bereiden voor etentjes in de buitenlucht." 

Voor meer informatie: 
Mark Everett
Worldwide Fruit 
+44 1775 717019
mark.everett@worldwidefruit.co.uk 
www.worldwidefruit.co.uk

Publicatiedatum: