Save Foods krijgt Israëlisch octrooi voor natuurlijke bescherming van AGF

Save Foods is een Amerikaanse agro-food-techbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van milieuvriendelijke producten die speciaal zijn ontworpen om de houdbaarheid te verlengen en de voedingsveiligheid van verse groenten en fruit te garanderen. Afgelopen week heeft Save Foods Ltd, de 100% dochteronderneming in Israël, van het Israëlische Octrooibureau een octrooi ontvangen voor haar nieuwe natuurlijke desinfecterende samenstelling en methode om eetbaar materiaal tegen bederf te beschermen. De methode is ontworpen om de houdbaarheid te verlengen en de hoeveelheid afval te verminderen. Dit is het vierde patent van Save Foods in Israël en het zevende wereldwijd.

De kerntoepassingen van Save Foods zijn milieuvriendelijke behandelingen voor groenten en fruit na de oogst. De eigen technologieën verminderen de behoefte aan conventionele naoogstfungiciden met ten minste 50%, in sommige gevallen zelfs volledig, en kunnen het verlies van voeding door bederf met wel 50% verminderen. Gewassen die momenteel worden behandeld, zijn goed voor miljarden euro's omzet over de hele wereld en omvatten citrus, avocado, peren, mango en paprika's.

Neta Matis van Save Foods: "Israël is een wereldleider in tuinbouwtechnologieën en een belangrijke AGF-exporteur; onze natuurlijke ontsmettingsproducten verlengen de houdbaarheid aanzienlijk en verminderen de verspilling, waardoor het potentiële marktbereik van telers aanzienlijk wordt vergroot. Israël is een belangrijk rechtsgebied voor ons om onze eigen technologieën te beschermen en dit octrooi is een verdere validatie van onze technologie en een belangrijke stap in het opbouwen van een IP-portfolio dat wereldwijd voedingsveiligheid garandeert en verspilling vermindert."

Voor meer informatie:
Sharon Shemer
Save Foods
IR@savefoods.co
savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven