Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontworpen om de 40% aan temperatuurclaims te verminderen

Minder fruitverspilling dankzij Nederlandse technologie voor overzees koeltransport

Otto de Groot, een Nederlandse consulent voor de AGF-sector, en Wageningen University & Research ontwikkelden Otflow, een gepatenteerde vloerbedekking die zorgt voor een optimale interne luchtstroom in reefer containers tijdens overzees transport. De technologie werd bedacht om de 40% aan temperatuur gerelateerde schadeclaims op bederfelijke producten te verminderen. Otflow wordt voornamelijk gebruikt voor de export van fruit, maar is verder ook geschikt voor alle soorten producten die in een gekoelde container worden vervoerd. 

Dr. ir. Leo Lukasse, onderzoeker aan Wageningen University & Research, concludeerde na wetenschappelijk onderzoek: "Otflow reduceert het temperatuurverschil in containers met 30%." Zo vermindert Otflow niet alleen de voedselverspilling, maar houdt het ook de kwaliteit van de vervoerde producten op peil.

Otflow werd in 2018 na twee jaar onderzoek en ontwikkeling op de markt gebracht en sindsdien hebben de klanten van het bedrijf steeds mooie resultaten behaald. Dat wordt volmondig bevestigd door Otflows grootste distributeur, Broom Group, die het Nederlandse bedrijf vertegenwoordigt in de Verenigde Staten, Costa Rica, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili, Argentiniƫ en Zuid-Afrika. "Alle Otflow-proeven met toonaangevende fruitexporteurs zijn zonder uitzondering succesvol verlopen", zegt Chris Baard, directeur van Broom Logistics South Africa.

Otflow is momenteel aanwezig in 22 landen op alle continenten en de technologie blijft elke dag opnieuw nieuwe exporteurs overtuigen. Zo ook Productos Agropecuarios VISA, een exporteur uit Costa Rica die grote hoeveelheden ananas exporteert  naar diverse landen en dit jaar klant is geworden van Otflow. VISA weet dat klanttevredenheid onlosmakelijk verbonden is met het afleveren op bestemming van producten van topkwaliteit, dus probeert het bedrijf die kwaliteit te verzorgen in alle fasen en processen van de toeleveringsketen. "Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en Otflow heeft ons tot nu toe uitstekend geholpen om goede resultaten te behalen op dat vlak", zegt Heyzel NuƱez, kwaliteitscontroleur bij VISA.

 

Daarnaast heeft Otflow dit jaar als eerste bedrijf met succes een digitale luchtstroomsimulator voor koelcontainers ontwikkeld. Het model bevestigt niet alleen de voordelen van Otflow voor de luchtcirculatie in een reefer, maar stelt het bedrijf ook in staat om grote klanten te adviseren met oplossingen op maat.

Maar niet alleen de goede resultaten en de innovatieve mentaliteit doet Otflow opvallen, ook de internationale ondersteuning, het distribiteursnetwerk  en de erkenningen spreken voor zich. Otflow heeft reeds diverse prijzen en onderscheidingen gewonnen. Zo heeft het een plaatsje in de top 100 van de meest innovatieve bedrijven en in de top 10 van de meest duurzame bedrijven van Nederland.

Voor meer informatie:
Michiel Minnaar
michiel@otflow.com
www.otflow.com 

Publicatiedatum: